Mainos

New Yorkin kiltissä triathlonissa saa kävellä, joogata ja meditoida

Yhdistelmälaji-triathlon ei ole koskaan ollut näin rentouttava.

Sunnuntaina New Yorkin Brooklynin Prospect Parkissa järjestetyssä ”mielen” triahlonissa ei tarvitse nimittäin juosta maratonia, uida tai pyöräillä, vaan siinä lenkkeillään 5 kilometriä, joogataan ja hiljennytään meditoidaan.

Uudenlaisen triathlonin, Wunderlust108-tapahtuman perustajan Sean Hoessin mukaan kiltimpi triathlon on kaikille.

- Lähes jokainen pystyy etenemään 5 kilometriä, sillä sen saa vaikka kävellä. Tämä ei ole kilpailu, kyse on yhteishengestä, stressin vähentämisestä ja mielen harjoituksista, Hoess kertoo MTV Uutisille.

Dj:n soittaessa osa pinkaisi lenkkipolulle vauhdilla, osa kävellen koiran tai lapsen kanssa. Moni oli tullut paikalle myös ystävän kanssa ja lyhyemmän matkan vuoksi lenkkipolulla naurettiin ja pelleiltiin.

Ilmeisesti mielenrauhaa hakevaan tapahtumaan oli miljoonakaupungissa kysyntää, sillä tapahtumaan osallistui lähes 10 000 ihmistä.

Moni oli joogamaton kanssa ensimmäistä kertaa liikkeellä eikä 5 kilometriä ollut kaikille kevyt.

- Minulla ei ole aavistustakaan mitä tehdä! Juoksu tulee olemaan varmasti rankka, koska en koskaan juokse ja meditaatiossa pystyn tuskin keskittymään, sillä en yleensäkään pysty, Vinni nauraa.

Lenkin jälkeen newyorkilaiset kerääntyivät puistoon pystytetyn lavan eteen. Tuhannet ihmiset, musiikki ja yhtenevät joogaliikkeet saivat puistoon suurkonsertin tunnun.

Joogan tarkoitus oli valmistaa rentoutujat itsensä tutkiskeluun.

- On tärkeää, että harjoittelemme joogaa ennen meditaatiota. Jos meditaatio onnistuu pystymme rauhoittumaan ja tyhjentämään ajatuksemme. Se on hieno tunne, Phebe kertoo.

Hoess kertoo neuvottelevansa Pohjoismaisten kumppaneiden kanssa tapahtuman tuomisesta myös pohjolaan. Ihmiset maksoivat osallistumisesta muutaman kympin pääsymaksun. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.