Mainos

Emilia aikoo juosta Uuden-Seelannin läpi 50 päivässä – ”Ihminen pystyy venymään aivan uskomattomiin suorituksiin”

7:22

Sisututkija ja ultrajuoksija Emilia Lahti lentää tänä iltana Uuteen-Seelantiin, jossa hänen on tarkoitus juosta koko maan halki 50 päivässä. Yhteensä kilometrejä kertyy noin 2 500 eli 50 ultramaratonin verran. Emilia kertoi Huomenta Suomessa, mikä sai hänet lähtemään tällaiselle matkalle.

Kun kuulee Emilia Lahden suunnittelemasta juoksu-urakasta, ensimmäisenä mieleen tulee: miten se on mahdollista?

– Kysyin sitä itsekin pari vuotta sitten ennen kuin lähdin treenaamaan. On ollut ihmeellistä huomata, kuinka ihminen pystyy kehittymään ja venymään aivan uskomattomiin suorituksiin, Emilia totesi Huomenta Suomessa maanantaiaamuna.

Emilia korostaa harjoitelleensa kehoaan kunnioittaen.

– Olen saanut välttyä kaikilta urheiluvammoilta ja motivaation lopahtamisilta ja mennä ilosta käsin.

Fyysisen harjoittelun lisäksi tärkeässä roolissa on ollut henkinen valmistautuminen.

– Tässä on saanut polttaa kaiken henkisen kuonan.

Alun perin Emilia päätti lähteä matkalle, koska juoksu Uuden-Seelannin halki tuntui teolta, jonka tuoman julkisuuden avulla hän pystyisi rikkomaan hiljaisuutta omakohtaisestikin kokemansa lähisuhdeväkivallan ympäriltä. Juoksu on osa Emilian käynnistämää Sisu not Silence -kampanjaa.

– Olin reilut seitsemän vuotta sitten parisuhteessa, joka kääntyi henkisesti ja fyysisesti väkivaltaiseksi. Kun se oli vihdoinkin ohi ja sain tehdä matkaa itseeni ja eheytymiseen, huomasin, kuinka yleinen ja vaiettu ongelma lähisuhdeväkivalta on. Tuli vaan sellainen piste, että tämä ei käy minulle.

– Sitten se hetki vaan tuli, kun piti uskaltaa ottaa ensimmäinen askel tyhjyyteen. Ja tässä sitä nyt ollaan. Illalla lähtee lento ja nyt rupeaa vähän innostuttamaan, Emilia hymyilee.

Tarvitaanko juoksulenkeillä Emilian mielestä enemmän lempeyttä vai sisua? Millaista lähisuhdeväkivallan vastaista työtä Emilia aikoo tehdä Uudessa-Seelannissa juoksun lisäksi? Katso koko video ylhäältä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja