New York Times: Trump ylivoimainen suosikki republikaanien presidenttiehdokkaista

Trump asteli lavalle Iowassa hämmentävän biisin saattelemana 1:28
Katso myös: Harkittua vai vahinko? Trump asteli lavalle Iowassa hämmentävän biisin saattelemana.

Donald Trump johtaa toiseksi suosituinta ehdokasta, Floridan kuvernööri Ron DeSantista 37 prosenttiyksiköllä.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ylivoimaisen suosittu verrattuna muihin republikaanien presidenttiehdokkaisiin, selviää New York Timesin ja Siena Collegen tekemästä kyselystä.

Kyselyssä selvitettiin, ketä republikaanien kannattajat äänestäisivät puolueen ehdokkaaksi, jos vaalit pidettäisiin nyt. Kyselyyn vastasi reilut 900 ihmistä.

Trumpia kannattaa kyselyn mukaan 54 prosenttia. Trump johtaa toiseksi suosituinta ehdokasta, Floridan kuvernööri Ron DeSantista 37 prosenttiyksiköllä. DeSantisin kannatus on kyselyn mukaan 17 prosenttia.

Kukaan muu ehdokkaista, esimerkiksi entinen varapresidentti Mike Pence, ei saanut yli kolmen prosentin kannatusta.

Suosikki kaikissa kategorioissa

Entinen presidentti johtaa kyselyn mukaan lähes kaikissa kategorioissa ja kaikilla alueilla. Trump johtaa selkeästi sekä miesten että naisten, nuorempien että vanhempien äänestäjien sekä maltillisten että konservatiivien keskuudessa. Trump on suosituin myös riippumatta siitä, onko äänestäjä suorittanut yliopistotutkinnon tai asuuko hän kaupungissa, lähiössä vai maaseudulla.

Kyselyn perusteella republikaaniäänestäjien joukosta aidosti Trumpin vastaisten osuus näyttää olevan noin neljännes, mikä on tuskin tarpeeksi hänen syrjäyttämisekseen, New York Times kirjoittaa.

Alle puolen vuoden päästä pidetään ensimmäiset esivaalit vuoden 2024 presidentinvaaleihin liittyen.

Kysely tehtiin heinäkuun lopulla. Sen virhemarginaali on vajaat neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat