BBC: Trump kertoo olevansa ainoa republikaani, joka voi voittaa vaalit

Tällainen mies on Suomeen saapuva Joe Biden 10:59
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Maria Lindén kertoi heinäkuun alussa Huomenta Suomessa, että Yhdysvalloissa on valloillaan "voimakas puoluepoliittiseen identiteettiin perustuva tunnepitoinen kahtiajako".

Republikaanien presidenttiehdokkaat ovat jakaneet lavan ensimmäistä kertaa Iowan kampanjatilaisuudessa vuoden 2024 presidentinvaaleista, kertoo brittimedia BBC.

Republikaanipuolueen päävastustajat Donald Trump ja Ron DeSantis olivat vuotuisen Lincoln Dinner -varainkeruutilaisuuden pääesiintyjinä.

Mielipidemittausten mukaan Trumpilla on johto kilpailijoihinsa nähden, vaikka hänen oikeudelliset ongelmansa lisääntyvät. Trump on jo vakuuttanut, että hän aikoo silti pyrkiä Valkoiseen taloon, vaikka hänet tuomittaisiinkin.

BBC uutisoi Trumpin kertoneen läsnäolijoille olevansa ainoa ehdokas, joka voi voittaa ensi vuoden vaalit. Trump myös vihjasi, että tämä on ainoa syy siihen, miksi häntä vastaan on nostettu lukuisia rikos- ja siviilioikeudellisia syytteitä.

Valtavassa juhlasalissa oli yli 1 200 ihmistä - kaikilla heistä on valtava vaikutus siihen, kuka republikaanien ehdokkaasta tulee.

Monet sanoivat olevansa aidosti ennakkoluulottomia sen suhteen, ketä he äänestävät, mutta Trump-tarroja ei väkijoukosta puuttunut.

 

Lue myös:

    Uusimmat