Mainos

Tunteja kestänyt neuvottelu kärjistyi: Ampumisella uhannut mies kuoli poliisin luotiin

Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli eilisiltana mies poliisin ampumana.

Poliisi tiedotti asiasta varhain aamulla. Poliisin mukaan tilanne kärjistyi, kun poliisi yritti neuvotella autossa istuneen aseistautuneen miehen kanssa. 

Poliisi sai eilen hieman ennen iltapäiväviittä ilmoituksen Petäjävedellä autolla liikkuneesta aseistautuneesta ja itsetuhoisesta miehestä. Mies löydettiin iltakuudelta istumasta autossaan Ylä-Kintaudentiellä metsätien risteyksessä. Poliisi esti miestä ajamasta pois paikalta ja aloitti neuvottelut tilanteen rauhoittamiseksi. 

Mies uhkasi poliisia ampumisella. Iltayhdeksältä tilanne kärjistyi poliisin mukaan niin, että poliisi käytti ampuma-asetta. Mies kuoli ensihoidosta huolimatta.  

Valtakunnansyyttäjävirasto tutkii tapahtunutta. 

Suomessa poliisin luotiin kuoleminen on melko harvinaista, mutta edellisestä tapauksesta on vain noin kuukausi aikaa. Tuolloin poliisi ampui puukotuksesta epäillyn miehen Tuusulassa.  

Petäjävedellä tapaus on Poliisihallituksen tilastojen mukaan 2000-luvulla kuudes, jossa poliisin luoti aiheuttaa ihmisen kuoleman. Eilistä ja helmikuista kuolemaa edeltävät tapaukset sattuivat Merikarvialla vuonna 2000, Humppilassa 2009 ja Pudasjärvellä 2010, jolloin vahingonlaukaus surmasi vartijan poliisin omissa harjoituksissa.

Lisäksi viime vuonna Oulun niin sanottu kirvessurmaaja kuoli poliisin ampumana. 

– Reilun kymmenen vuoden tilasto kertoo, että poliisilla on Suomessa noin miljoona tehtävää vuosittain. Ampuma-asetta käytetään noin 20 kertaa vuodessa, ja näistä kerroista noin puolet on varoituslaukauksia, sanoi poliisitarkastaja Ari Alanen STT:n haastattelussa viime kuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.