Mainos

Poliisin luotiin kuoleminen harvinaista: Neljä ihmistä menehtynyt 12 vuoden aikana

Suomessa poliisi käyttää ampuma-asetta harvoin, kertoo Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen Twitterissä. Viime yön tapaus on runsaan kymmenen vuoden aikana neljäs, jossa poliisin luoti aiheuttaa ihmisen kuoleman.  

Luotosen mukaan vuosina 2003-2013 kaksi ihmistä on kuollut poliisin luotiin ja 20 haavoittunut. Viime vuonna Oulun niin sanottu kirvessurmaaja sai surmansa poliisin luodista. Varoituslaukauksia ammuttiin 40 vuosina 2003-2013.  

Puukotuksesta epäilty mies kuoli poliisin ampumana tänään aamuyöllä Tuusulan Riihikalliossa. 

-Poliisi on joutunut käyttämään ampuma-asetta. Tilanteen selvittely on ollut kesken, apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen kertoi aamulla Itä-Uudenmaan poliisista.  

Poliisin luotiin kuolleita

Tammikuussa 2015 Oulussa kirvesmurhista epäilty mies kuoli poliisi ammuttua häntä kiinniottotilanteessa. 

Yksi ihminen kuoli Pudasjärvellä vuonna 2010 poliisin laukaukseen, kun ase laukesi vahingossa voimakäyttöharjoituksen yhteydessä. Luoti osui lähellä seisoneeseen vartijaan. Laukauksen ampunut poliisi tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. 

Vuonna 2009 poliisi ampui Humppilassa rivitaloalueella aseistetun miehen, joka ei totellut poliisin antamia käskyjä ja joka oli ampunut aiemmin toista miestä. Syyttäjä ei nostanut tapauksesta syytteitä poliiseja vastaan. 

Poliisi sai kello 3.18 kiireellisen hälytystehtävän kerrostaloon, jonka portaikosta löytyi pahoin loukkaantunut mies. Puukotuksesta epäilty mies löytyi samasta talosta omasta asunnostaan.   

Epäillyn kiinniotossa oli mukana useita poliisipartioita. Poliisi käytti epäillyn kiinniotossa virka-asetta ja epäilty kuoli vammoihinsa paikan päällä. Hän oli syntynyt vuonna 1980.  

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies on toimitettu sairaalaan, kertoo Partanen.  

Poliisin aseenkäyttöä tutkii Helsingin poliisilaitos, ja tutkinnanjohtajana on kihlakunnansyyttäjä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.