Neumann: Koin paljon jo nuorella iällä

Dingon Pertti Neumann kuvailee nuoruuttaan turvalliseksi, mutta teinivaiheessa kuvaan astuivat hieman rajummat kuviot. 15-vuotiaana nuorukainen lähti merille, sillä seikkailunhalu veti maailmalle.

– En ollut mikään varsinainen kapinallinen tai pahantekijä, mutta keskikouluvaiheessa olin aika levoton luonne. Kuitenkin suhde omaan äitiin on ollut korvaamaton, niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina, Pertti Neumann kertoo.

Mies jätti koulunkäynnin kesken ja lähti maailmalle äidin kirjoittama lupalappu kourassaan.

– Äidille päätökseni oli tuolloin vaikea paikka, mutta jälkeenpäin äitini on todennut, että jos hänellä olisi ollut joskus nuorena mahdollisuus, hän olisi tehnyt samoin!

Merimiehen ammatti oli Neumanille nuorena päivänselvä asia. Maailmalle vetivät kaukokaipuu ja seikkailunhalu. Merillä vietetty aika vuosina 1976–1979 oli Neumanille hänen elämänsä suurinta seikkailua, eikä muusikko ole katunut hetkeäkään päätöstään – sitä että hän sai kokea ja nähdä maailmaa nuorella iällä.

– Suosittelen kuitenkin omille lapsilleni, että kun se aika tulee, he kouluttautuisivat mahdollisimman hyvin ammatinvalintaa ajatellen!

Aikuistuminen alkaa lasten myötä

Neumann uskoo aikuistuneensa jonkin verran merillä ollessaan, mutta aikuiseksi hän kasvoi omasta mielestään vasta sitten, kun hänen esikoisensa syntyi.

– Aikuistuminen alkaa mielestäni silloin, kun skidit tulevat elämän sisältöön. On vaikeaa kuvitella aikuisuutta ilman lapsia, joskin toki on ihmisiä joille lapsettomuus sopii yhtäkaikki ja he ovat aikuisia parhaimmillaan.

Neumannilla ja hänen vaimollaan Dianalla on kaksi poikaa. Noel on 4-vuotias ja Misha 2-vuotias.

– Pyrimme tarjoamaan turvallisen ja ymmärtäväisen kodin ja ilmapiirin. Uskon, että pojat kasvavat terveen maalaisjärjen saattelemana niin kodissa kuin sen ulkopuolellakin.

Mitään ammatillisia tai menestykseen viitoittavia paineita Neumannit eivät halua tuoda poikiensa elämään.

– Heidän nuoruutensa voi olla hyvinkin samantyyppinen kuin itselläni. En toivo muuta kuin että kumpikin valitsee kunniallisen tien elää ja vaikuttaa, Neumann toteaa.

Mies arvelee, että sukupolvien välinen kuilu syntyy silloin, kun vanhemmilla ei ole aikaa tai halua ymmärtää nuorta elämää.

– Uskon, että kuilu syntyy vain ja ainoastaan kommunikoinnin puutteesta. Itselläni ja äidilläni asiat ovat tässä suhteessa hyvin. Pyrin välittämään samaa myös omille lapsilleni. Sitä kutsutaan myös välittämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja