Elintarvikkeista on löytynyt jo kolme neulaa Merikarvialla – poliisi arvioi, että tekojen takana on asiakas: "Todennäköisesti kyseessä on sama tekijä"

Satakunnan Merikarvialla on löytynyt neuloja kahden eri kaupan elintarvikkeista. Poliisin mukaan tekojen takana on todennäköisesti asiakas.

Australiassa neuloja on löytynyt jo eli sadasta elintarvikkeesta. Katso video!

1:19

Lounais-Suomen poliisilaitoksen mukaan Merikarvialla on sattunut viime kuukausien aikana kolme tapausta, joissa neula on piilotettu kaupan elintarvikkeeseen. Viimeisin neula löytyi kauppias Marianne Sippolan mukaan maanantaina K-marketissa myydystä leivästä.

Kaikkiaan kaksi ompeluneulaa on löydetty paikallisen K-marketin leipomotuotteista ja yksi Merikarvian S-marketin makkarasta. Neulat eivät ole aiheuttaneet loukkaantumisia.

"Tällaisia on tietenkin erittäin hankalaa havaita"

Market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen kertoo, että S-marketin tapaus sattui syykuun lopussa. Asiakas havaitsi neulan käsitellessään elintarviketta kotonaan.

– Olemme opastaneet henkilökuntaa ja pyrkineet opastamaan myös asiakkaita olemaan tarkkaavaisia, toteaa Kaartinen.

Poliisin mukaan Merikarvialla toimivat liikkeet ovat entisestään lisänneet valvontaa ilmi tulleiden yksittäistapausten takia. Esimerkiksi S-marketin omavalvonnassa ollaan nyt tavallistakin tarkkaavaisempia siitä, ettei tuotteissa ole mitään ylimääräistä.

– Tällaisia on tietenkin erittäin hankalaa havaita esimerkiksi rahastuksen yhteydessä, kun puhutaan tuhansista eri tuotteista, Kaartinen kertoo.

Poliisi arvioi, että todennäköisin syyllinen on asiakas

Tutkinnanjohtaja Jouni Uusitaloarvioi, että neulat on piilotettu elintarvikkeisiin kaupassa.

Tällä hetkellä todennäköisin syyllinen on asiakas, sillä tapaukset ovat sattuneet pitkällä aikavälillä ja kahdessa eri liikkeessä. Tutkinta on kuitenkin vielä alkuvaiheessa.

– Voisi olettaa, että todennäköisesti kyseessä on sama tekijä. Tärkeää olisi, että ihmiset osaavat olla nyt vähän varuillaan, Uusitalo toteaa.

Paikalliset ovat pahoillaan yrittäjien puolesta

Paikalliset ovat suhtautuneet Merikarvialla tehtyihin löytöihin rauhallisesti. Ne ovat kuitenkin herättäneet harmistusta yrittäjien puolesta, kertoo kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival.

– On todella ikävää ja surullista, että tällaista tapahtuu. Tietenkin harmittaa kauppiaiden ja asiakkaidenkin puolesta, Puolitaival sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja