Mainos

Nettipoliisit varoittavat suomalaismiehiä Facebookissa: Yllättäviä kaveripyyntöjä naisilta kannattaa harkita

Facebookin nettipoliisit kehottavat hylkäämään ulkomaalaistaustaisten naisten kaveripyyntöjä, joiden profiilien seinien sisältö viittaa aikuisviihteeseen.

Nettipoliisi Sami Grönfors varoittaa Facebookissa ulkomaalaistaustaisilta naisilta tulevista kaveripyynnöistä. Grönfors kertoo saaneensa lyhyessä ajassa useita kymmeniä kaveripyyntöjä.

Naisten profiileita yhdistää nettipoliisin mukaan se, ettei profiileissa ole juuri mitään tietoja. Lisäksi kaikilla on seinillään aikuisviihdesisältöä kuvien ja videoiden muodossa.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

– Kaverilistalla on paljon suomalaisia miehiä, eli useat ovat kaverikutsun hyväksyneet, Grönfors kertoo Facebook-julkaisussaan.

– Arvelisin, että niiden jakamien linkkien kautta saa jonkun pienen viruksen koneelleen tai menettää omat ja kavereittensa profiilitiedot.

Grönfors kehottaa merkkaamaan kaveripyynnöt roskapostiksi, jolloin Facebook huomaisi mahdollisesti poistaa näitä profiileja.

– Jokainen saa olla kenen kaveri haluaa, mutta kehottaisin kuitenkin katsomaan kriittisellä silmällä kaverikutsua lähettänyttä ja harkitsemaan onko kaveruus järkevää.

Myös nettipoliisi Marko ”Fobba” Fors kertoo Facebookissa törmänneensä samanlaisiin profiileihin.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

– Tämän tyylisiä profiileja käytetään usein myös sextortion -tapauksissa. Niissä mies houkutellaan webkameran eteen harrastamaan "nettiseksiä" ja tämän jälkeen miestä kiristetään tästä sessiosta tehdyllä videotallenteella, Fors varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.