Mainos

Nettihyökkäyksistä syytetty kirjoituksessaan: ”Minut pitäisi palkita”

1:41

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään ison, ns. Coresec-tietoliikennejutun käsittely. Siinä on kyse lukuisista palvelunestohyökkäyksistä, joiden uhreiksi joutui niin pankkeja kuin tiedotusvälineitä.

Syytetyt miehet olivat tekoaikaan vuoden 2013 syyskesällä 16- ja 17-vuotiaita. Syyttäjän mukaan nuorukaiset tekivät hyökkäykset MTV:n Katsomoon, Iltalehteen ja viestintävirastoon.

– Minua häiritsee, että tässä luodaan kuva kansainvälisestä kyberrikollisuudesta, asianajaja Michael Saarikoski sanoi oikeudessa. Hän puolustaa Coresec-nettihyökkäysjutun päätekijäksi syytettyä.

Syyttäjä vaatii useista tietoliikenteen häiritsemisistä ja kiristyksen yrityksistä syytetylle nyt 20-vuotiaalle miehelle 2-3 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Osuuspankki esitti oikeudessa 455000 euron korvausvaatimuksen.

Puolustus kiisti pääosan syytteistä.

Saarikoski maalasi oikeussalissa pitämässään puheenvuorossa kuvaa ilmeisen älykkäästä nuoresta miehestä, jonka tausta oli rikkinäinen ja jota kiinnosti vain tietokonepelaaminen.

Asianajajan mukaan hänen päämiehensä oli vain testannut hakkerimielessä isoja auktoriteetteja. Taustalla oli statuksen kaipuu ja sen hankkiminen hakkeripiireissä.

– Se, että lipsahdetaan väärälle polulle on hyvin helppoa. Näytetään, että vaikutetaan kun muuten ei pysty vaikuttamaan.

Oma kirjoitus

Asianajaja viittasi oikeudessa myös esitutkintapöytäkirjaan, johon oli liitetty nuoren oma kirjoitus tekojen taustoista.

Siinä nuori kertoo suuttuneensa, kun ei saanut Kelalta taloudellista apua.

Krp epäilee kaksikkoa myös luottokorttipetoksista. Edelleen kesken olevan tutkinnan mukaan heidän epäillään tehneen tilauksia haltuunsa saamilla luottokorttitiedoilla.

Miehen kirjoituksen mukaan hän tahkosi kaverinsa kanssa rahaa.

– Saatiin ilmaisia paketteja, aterioita, puhelimia, kannettavia, ilmaisia Armani/Versace/Gucci -muotivaatteita.

Stressitesti

Oikeudessa miehen puolustus kiisti esimerkiksi Osuuspankkiin kohdistuneen palvelunestohyökkäyksen, mutta kirjoittamassaan tekstissä hän sen myönsi.

– Jos minä henkilökohtaisesti 17-vuotiaana kaadan Suomen suurimman pankin, mitä toinen maa voisi tehdä?

Nuoren mukaan kyse oli vain stressitestistä.

– Muistan vain hyökänneeni OP:n käyttämää IP:tä vastaan, ainoastaan niiden verkkosivuston IP:tä, mikä sitten kaatoi niiden kaikki järjestelmät, myös automaatit. Melko surullista.

Kirjoituksessa mies toteaa, ettei tarkoitus ollut oikeasti kiristää, vaan kyse oli trollauksesta.

– Jos voisin nyt päättää ja tietäisin mihin nuo kiristystrolliviestit johtavat, olisin jättänyt ne väliin, koska ne olivat joka tapauksessa puhtaita trolleja, mutta hyökkäyksiä en.

– Sen sijaan, että minua rangaistaan ja pilataan mahdollisuuteni normaaliin taloudelliseen elämään jonkin sellaisen vuoksi JOKA TODELLA AUTTOI TÄTÄ MAATA, teidän tulisi palkita minut tämän haavoittuvuuden paljastamisesta tässä maassa, mies kirjoitti.

Puolustuksen kanta jutussa on se, että syytetty on voinut testata järjestelmiä, mutta hyökkäyksiä ovat tehneet muut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.