Mainos

Nettideittailun pimeä puoli – seuranhakupalveluista yhä enemmän raiskausilmoituksia

Iso-Britannian poliisin mukaan internetin seuranhakupalveluihin liittyvät raiskaustapaukset ovat yleistyneet maassa kuusinkertaisesti viimeisen viiden vuoden aikana, uutisoi Independent.

National Crime Agency -poliisiosaston tilastot paljastavat, että vuonna 2014 jopa 184 ihmistä oli ilmoittanut tulleensa raiskatuksi internetissä tavatun henkilön toimesta. Luku on hurja nousu vuoden 2009 tilastoista, joissa 33 ihmisen kerrotaan tehneen ilmoituksen vastaavasta tilanteesta.

Viranomaisten mukaan etenkin nettideittailuun liittyvät raiskaustapaukset jäävät usein ilmoittamatta, ja todellisten lukujen arvioidaan olevan mahdollisesti jopa kymmenkertaiset julkaistuihin tilastoihin verrattuna.

Tuntematon voi olla vakuuttava

NCA:n vakaviin rikoksiin keskittyvän jaoston päällikkö Sean Sutton kertoi Independent-lehdelle antamassaan haastattelussa, että tilastojen julkistamisen taustalla on halu rohkaista ihmisiä ilmoittamaan tapauksista.

– Viestimme on se, että poliisi tulee ottamaan nämä tapaukset vakavasti ja hoitamaan ne myötätuntoisesti, hän sanoo.

– Tuntematonta ei välttämättä osaa epäillä raiskaajaksi. Hän voi olla hurmaava ja vakuuttava. Raiskaajaa ei voi tunnistaa ulkonäöstä.

Suurin osa raiskauksen uhreiksi joutuneista on nuoria naisia. Noin 85 prosentin osuudesta lähes puolet olivat 20-29-vuotiaita, ja noin neljäsosa 40-49-vuotiaita.

Iso-Britannian poliisi on aiemmin kertonut Tinder- ja Grindr-seuranhakupalveluihin liittyneiden rikosten lisääntyneen seitsenkertaisesti vuosien 2013 ja 2015 välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.