Netissä julma hyökkäys Greta Thunbergiä vastaan, Aspergerin oireyhtymä lyömäaseena – ilmastoaktivistilta vastaus: "Siitä tiedät voittaneesi"

Ruotsalainen nuori ilmastoaktivisti Greta Thunberg on aloittanut Atlantinylityksen matkalla YK:n yleiskokoukseen 2:02
Video: Greta Thunberg vastustaa tiukasti lentomatkustamista ja päätti purjehtia Atlantin yli.

Vastikään Atlantin yli purjehtinut ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, kohtaa runsaasti henkilökohtaisia hyökkäyksiä itseään vastaan internetissä. Viimeisin video sai Thunbergin vastaamaan Twitterissä. 

Thunbergistä levitetään Twitterissä videota, jonka perusteella hänen on sanottu olevan "vakavasti häiriintynyt". Thunbergillä on Aspergerin oireyhtymä. 

– Kun vihaajat kommentoivat ulkonäköäsi ja erilaisuuttasi, heillä ei ole enää mitään muuta tekemistä. Siitä tiedät voittaneesi. Minulla on Aspergerin oireyhtymä, jonka takia poikkean joskus normista, Thunberg kirjoittaa.

Thunbergin mukaan ihmiset näkevät oireyhtymän usein sairautena tai negatiivisena asiana. Thunberg myös toteaa, että oireyhtymä on rajoittanut häntä aiemmin. 

– Minulla ei ollut energiaa, ei ystäviä, enkä puhunut kenellekään. Istuin yksin kotona ja kärsin syömishäiriöstä. Se kaikki on nyt ohi, koska olen löytänyt elämälle tarkoituksen. 

Lue myös:

    Uusimmat