Neste romaniasiakkaan syrjintäepäilystä: "Täytyy tunnustaa, ettei tapaus ole ainoa"

Neste on julkaissut videopalvelu Youtubessa videon, jolla yhtiön kerrotaan ryhtyvän toimiin syrjinnän kitkemiseksi. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tänään tehneensä rikosilmoituksen vantaalaisella Neste-huoltoasemalla viikonloppuna tapahtuneesta epäillystä syrjintärikoksesta.

Poliisi kertoo tehneensä rikosilmoituksen julkisuudessa olleiden tietojen perusteella.

Iltalehti uutisoi lauantaina, että romaniperhettä kieltäydyttiin palvelemasta Neste-huoltoasemalla heidän etnisen taustansa vuoksi.

Videolle kuvatussa tilanteessa myyjä kehottaa perhettä maksamaan auton tankkauksen seteliautomaatilla, eikä hyväksy tankkauksen jälkeen suoritettavaa käteismaksua.

Myyjä myöntää videolla, että syy on perheen etnisessä taustassa.

Neste: Avaamme sovellukseen ilmoituskanavan

Youtubessa julkaistulla videolla Nesteen asemaverkostosta vastaava Panu Kopra painottaa Nesteellä olevan nollatoleranssi syrjintään.

– Siitä lähtien, kun tapaus tuli ilmi, olemme käyneet läpi omaa toimintaamme nyt sekä lähihistoriassa. Valitettavasti täytyy tunnustaa, että viikonlopun tapaus ei ole ainoa eikä ainutkertainen ja tähän ongelmaan meidän on nyt puututtava, Kopra sanoo.

Kopra kertoo Nesteen avaavan mobiilisovellukseensa viestintäkanavan, jossa ihmiset voivat ilmoittaa sopimattomasta kohtelusta.

Nesteen videosta uutisoi ensin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat