Mainos

Nepalin uhriluku lähes 6700, eloonjääneitä ei uskota löytyvän

Nepalin uhriluku on noussut jo lähes 6700:aan. Viranomaiset eivät usko, että eloonjääneitä löytyy enää.  

– Järistyksestä on jo viikko aikaa. Yritämme parhaamme pelastustöissä, mutta en usko, että raunioista voi enää löytyä eloonjääneitä, sanoo Nepalin sisäministeriön tiedottaja Laxmi Prasad Dhakal.   
Järistyksen jäljiltä on yhä kateissa yli tuhat Euroopan unioniin kuuluvien maiden kansalaista. Suurin osa heistä oli kiipeilemässä Mount Everestin alueella Himalajalla, jossa järistys sai aikaan lumivyöryn. Everestin perusleirissä kuoli 18 ihmistä. EU-kansalaisten kuolemia on toistaiseksi vahvistettu 12. 

Nepalin pääministeri Sushil Koirala on arvioinut aiemmin, että uhriluku saattaa nousta jopa 10 000:een, kun kaikki tiedot syrjäseuduilta saapuvat.

Lapset alttiina taudeille

Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan Nepalissa on jäänyt kodittomaksi 260 000 lasta. He voivat joutua nukkumaan yönsä ankarissa oloissa jopa kuukausien ajan, koska kodit ovat tuhoutuneet.   
Vaikeat olosuhteet ovat hidastaneet pelastustyöntekijöiden pääsyä vuoristoalueille. Syrjäisimmissä paikoissa, joihin pääsee vain helikopterilla, lapset ja vauvat viettävät yönsä ulkosalla vailla suojaa kylmyydeltä tai sateelta.  

Alueilla, joissa apua on tällä hetkellä saatavilla, perheille jaetaan suojapeitteitä, huopia ja vauvapakkauksia. Lapset ovat kuitenkin myös tilapäisissä leireissä alttiita kylmyydelle ja epäpuhtaissa oloissa helposti leviäville taudeille.  

– Maanjäristyksen tuhojen laajuus alkaa selvitä. Monet näistä 260 000 lapsesta ovat menettäneet kaiken - kotinsa, lämpimät vaatteensa ja traagisesti joissain tapauksissa perheensä, sanoo Delailah Borja, Pelastakaa Lasten maajohtaja Nepalissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.