Mainos

Nepalin järistys: "Juoksin ulos kengät kädessä"

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijälle Mirva Heleniukselle tuli kiire, kun voimakas järistys ravisteli tänään Nepalin pääkaupunkia Kathmandua.     

– Olin juuri hotellin aulassa editoimassa kuvia, kun tärinä alkoi. Kaikki kamat jäi, ja kollegalta jäi kengät. Järistys oli niin voimakas, ettei siinä ehtinyt mitään ajatella. Tuntui niin kovana, että mä vaan juoksin ulos kengät kädessä, Helenius kertoi STT:lle.

Nepalin sisäministeriöstä kerrotaan, että maanjäristyksessä on loukkaantunut lähes tuhat ihmistä. Viranomaisten tiedossa on tällä hetkellä 37 kuollutta, mutta määrän uskotaan vielä nousevan.  

– Aika paljon näki sellaista, että varsinkin ne paikalliset, jotka tämän uudestaan kokivat, olivat hysteerisiä. Ihmiset itkivät ja olivat aika lailla paniikissa. Edellisestä järistyksestä oli jo kulunut sen verran aikaa, että ihmisille oli tullut vähän turvallisempi olo.   

– Monet ajattelivat, että nyt uskaltaa jo mennä sisälle taloihin ja olla muuallakin kuin ulkosalla. Kyllä tämä varmaan sellaisen luottamuksen ja toivon taas tuhosi. Moni pyrkii nyt sitten taas noihin ulkoleireihin. Helenius jatkaa.  

Heleniuksen majapaikka ei kärsinyt näkyviä vahinkoja, mutta mitään asiaa sisälle ei ole vielä pitkään aikaan ennen kuin kaikki on tarkistettu.  

– Olemme saaneet sellaisia tietoja, että paljon taloja, jotka edellisen järistyksen jälkeen hädin tuskin pysyivät pystyssä, on nyt romahtanut. Jo valmiiksi tuhoutuneilla alueilla on tullut lisää tuhoja. Se hyvä puoli tässä tietysti on, että edellisen järistyksen jäljiltä paikalla on jo väkeä, klinikoita ja tarvikkeita valmiina, Helenius summaa.

Tämänpäiväisen maanjäristyksen voimakkuus oli 7,3. Se sattui hieman puolen päivän jälkeen paikallista aikaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.