Kuononsa loukannut pikkuorava löysi itse tiensä eläinlääkäriin Sipoossa

Nenäverenvuodosta kärsinyt orava suuntasi omin päin pieneläinklinikalle Sipoossa. 

Pieneläinhoitaja Samuli Heiskanen hämmästyi, kun pieneläinklinikka Moreniuksen ovesta kipitti sisään orava. Sipoolaisklinikalle suunnistanut eläin oli väsynyt ja kärsi nenäverenvuodosta.

– Avasin klinikan oven ja orava kipitti sisään. Se kiipisi lahjettani pitkin ylös ja silloin huomasin, että sen molemmista sieraimista valuu verta, Heiskanen kertoo.

Heiskanen teki oravalle pienen tarkistuksen ja antoi janoiselle eläimelle vettä ruiskulla.

Heiskanen tarjoili oravalle myös erilaisia herkkuja: päärynää, omenaa ja kaurahiutaleita. Nyt orava voi hyvin mutta sen toipumista tarkkaillaan vielä.  

– Veimme oravan Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Se pääsee luontoon sitä kautta.

Loukkaantuneen eläimen voi aina toimittaa hoitoon mille tahansa eläinlääkäriasemalle tai löytäjä voi ottaa yhteyttä Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Sipoon pieneläinklinikka Moreniuksella villieläimiä tulee hoitoon harvakseltaan.

– Tässä tapauksessa, kun orava itse juoksi sisään ihan päivystystapauksena ilman ajanvarausta, niin pitihän se hoitaa, Heiskanen naurahtaa.

Omatoiminen orava on kerännyt suosiota sosiaalisessa mediassa. Heiskasen päivityksestä on vajaassa vuorokaudessa tykännyt yli 14 000 ihmistä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat