Pienen linnunpoikasen traaginen kohtalo puhuttaa Tampereella – ruumiinavaus paljasti surullisen kuolinsyyn

0:16

Pieni linnunpoikanen kuoli syötyään tupakantumpin. Pieneläinhoitaja muistuttaakin, että roskaamisella voi olla vaikutuksia, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Pienen koppelon elämä päättyi tällä viikolla, kun linnunpoikanen oli pistänyt poskeensa tupakantumpin. Eläimen Tampereen Omaeläinklinikalle toimittanut henkilö oli seurannut nuutunutta lintua muutaman tunnin ajan, eikä emoa näkynyt missään.

Lintu toimitettiin klinikalle, jossa se sai ensiapuna nesteytystä ja ravintoa, mutta menehtyi avusta huolimatta myöhemmin.

– Poikasen tila kuitenkin huononi hiljalleen hoidosta huolimatta ja lopulta lintuparka menehtyi. Hoitajamme Laura suoritti ruumiinavauksen ja teki ikävän löydön poikasen vatsasta: kuolemansyy on mitä todennäköisimmin ollut poikasen kokonaisena nielemä tupakan filtteri, joka oli hiljalleen imenyt nestettä poikasen ravinnosta ja täyttänyt linnun vatsan, Omaeläinkliniikan Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Tapaus herättänyt keskustelua

Facebook-sivulle tehty päivitys onkin herättänyt runsaasti keskustelua aiheen tiimoilta, kertoo Tampereen Omaeläinkliniikan vastaava pieneläinhoitaja Heli Pyylampi MTV Uutisille.

Hän ei itse ollut tapahtuma-aikaan töissä, mutta Pyylampi kuitenkin toteaa, että tupakantumpit sekä muut luontoon päätyneet roskat, kuten purukumit, voivat olla hyvinkin vaarallisia sekä luonnonvaraisille eläimille että lemmikeille.

– Meidän klinikalle tulee hyvin harvoin vastaavia tapauksia, mutta ilmiö on luultavasti laajempi, mutta kyseiset eläimet menehtyvät luontoon, sillä tupakantumppeja on paljon kaupungissa ja puistoissa, Pyylampi toteaa.

Älä heitä roskia kaduille tai luontoon

Pyylammen mukaan filtteri on erityisen pirullinen joutuessaan eläimen vatsaan, sillä materiaali on hyvin huokoista ja sen imiessä nestettä se turpoaa.

– Olisi hyvä, jos heränneen keskustelun seurauksena edes muutama tupakoitsija heittäisi tumpit roskikseen. Myös purukumit on syytä heittää roskiin, sillä niitäkin saattaa syödä mitkä tahansa eläimet, vaikka lemmikit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja