Nelosolut otetaan suut messingillä kauppaan: "Ylenpalttinen holhoaminen menneisyyden peruja"

Kansalaiset myönteisiä alkoholilakiuudistukselle 2:00

Eduskunnan päätös sallia nelosoluen ja vahvan siiderin myynti kaupoissa on otettu positiivisesti vastaan.

K-Supermarket Mustapekan kauppias Jouni Ekholm kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on oikeanlainen suuntaus suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin.

Ekholm ei usko, että nelosoluen tulolla on kaupankäyntiin suurta merkitystä. Nelosoluiden myyntiä varten ei olla tekemässä lisää tilaa kaupan käytäville, vaan nelosoluella korvataan osa kolmosoluista.

- Pystymme muutoksen myötä tarjoamaan monipuolisempaa valikoimaa ja palvelemaan asiakasta aiempaa paremmin, Ekholm kertoo.

Kaupassa asioinuit Veijo Hurme pitää muutosta tervetulleena:

-Nyt ei tarvitse juosta kahdessa paikassa Alkon ja kaupan välillä. Tämä on fiksumpaa ja vapaampaa. Saisivat tulla viinitkin kauppoihin minun mielestäni - se olisi eurooppalainen käytäntö.

Samoilla linjoilla on Mikko Mäkinen:

-Mielestäni aivan erinomainen juttu, että vihdoin tulee lisää valinnanvaraa kuluttajille kauppoihin. Ollaan menossa parempaan suuntaan, mutta enemmänkin voisi vapauttaa esimerkiksi aukioloja.

Myös Mäkisen mukaan viinit olisi syytä tuoda kauppoihin.

-Kyllä fiksu kansa osaa juoda sivistyneesti kuten muutkin eurooppalaiset. Luulen että se on menneisyyden peruja että holhotaan yli kaiken ja suojellaan olemassa olevaa järjestelmää.

Saija Söderlund on hieman varovaisemmalla kannalla.

-Liberalisointi on hyvä asia ja se on keskieurooppalainen malli. On ajan kysymys, miten päätös vaikuttaa Suomessa. Kultturissamme kun tapahtuu ylilyöntejäkin.

Söderlundin mielestä onkin hyvä, että viinit pysyvät jatkossakin vain Alkon hyllyssä.

5,5-prosenttiset alkoholijuomat kauppoihin 2:06

THL:n tutkimusprofessori: Kokonaiskulutus kasvaa noin 6% 2:52

Lue myös:

    Uusimmat