Mainos

Nelonen: Hallitus hakee muutoksia Fortum Oilin rakenteeseen

Öljy-yhtiöstä pyritään muutoksilla tekemään houkuttelevampi sijoituskohde.

Hallitus hakee muutoksia energiayhtiö Fortumin öljy-yhtiön omistusrakenteeseen, kertoo Nelosen uutiset. Nelosen mukaan hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee asiaa jo huomisaamuna.

Uutiselle ei illan mittaan ole saatu vahvistusta, mutta hallituksen avainministereiden kokouksessa on käsiteltävänä kauppa- ja teollisuusministeriön salaiseksi määritelty asia. Käytäntö on tämä, kun ministerit joutuvat käsittelemään pörssiyhtiön asioita.

Eduskunta antoi viime syksynä valtuudet Fortumin kahtia jakamiseen, mutta edellytti valtion säilyttävän suoraan tai epäsuorasti puolet öljy-yhtiö Fortum Oilista. Emo-Fortumista irrotettava öljy-yhtiö oli alun perin tarkoitus viedä pörssiin jo keväällä, mutta jo tuolloin ajankohdan korostettiin riippuvan markkinoiden kehityksestä. Nelosen mukaan öljy-yhtiöstä halutaan tehdä houkuttelevampi sijoituskohde.

Fortumin öljy-yhtiön eli Fortum Oilin juridinen eriyttäminen on tehty, mutta yhä edelleen se on täysin Fortumin omistama yhtiö ja käytännössä yksi sektori Fortum-konsernissa.

Valtio omistaa Fortumista hieman yli 60 prosenttia. Kun yhtiön kahtiajakaminen saadaan päätökseen, Fortumiin jäävät sähkön ja lämmön tuotanto ja jakelu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.