Neloisvoitto: Norjalta hurja näytös yhdistetyssä – suomalaiset väläyttelivät hiihtoladulla

Ilkka Herola sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi yhdistetyn miesten maailmancupin aloituskilpailussa Kuusamossa. Voiton Rukalla vei Norjan Jarl Magnus Riiber.

Norja otti kilpailussa neloisvoiton. Toinen oli Espen Björnstad ja kolmas Jens Lurås Öfterbro. Neljänneksi sijoittui Jörgen Gråbak.

Mäkiosuuden jälkeen sijalla 15 ollut Herola hävisi viime kauden maailmancupin kokonaiskisan voittajalle ja kaksinkertaiselle maailmanmestarille Riiberille kaksi minuuttia ja 41 sekuntia.

–  Ei ollut karmeita kumpikaan suoritus, vaikka tulos oli vähän nihkeä. Ero kärkeen oli mäen jälkeen niin suuri, Herola kuvaili Ylen haastattelussa.

Herolan jälkeen toiseksi paras suomalainen oli sijalle 22 ja maailmancupin pisteille yltänyt Eero Hirvonen. Hän paransi sijoitustaan HS 142 -mäen jälkeen seitsemän sijaa.

Hirvonen oli ajallaan 12.52,6 poikkeuksellisesti vain 5 kilometrin mittaisen hiihto-osuuden nopein.

–  Oli hyppykisa, tietyllä tavalla pikkusprinttiharjoitus, Hirvonen kommentoi minimittaista latukomennusta.

Hiihto sujui suomalaisilta mainiosti, sillä Leevi Mutru oli ladulla kolmas, Ville Karhumaa kymmenes ja Herolakin 11:s.