Suomen yhdistetyn miehet jäivät kauas kärjestä – yksi asia tuo lohtua

Leevi Mutru oli lauantaina parhaana suomalaisena 20:s yhdistetyn maailmancupissa Kuusamossa. Kauden toisen maailmancup-kisan voitti Norjan Jarl Magnus Riiber, joka oli ykkönen myös perjantaina.

Toinen lauantain kisassa (HS 142 -mäki+10 km hiihto) oli Saksan Vincenz Geiger ja kolmas Norjan Jens Lurås Öfterbro. Perjantain kilpailussa neloisvoiton ottaneen Norjan panos oli nytkin vahva, sillä Espen Björnstad oli neljäs ja Jörgen Gråbak viides.

Ladulle sijalta 28 lähtenyt Mutru hävisi voittaja Riiberille lähes kolme minuuttia. Ilkka Herola oli 23:s ja Eero Hirvonen maailmancupin viimeisellä pistesijalla 30:s. Hirvonen oli hiihto-osuuden nopein.

Suomalaisten suksi kulkee ladulla, mutta mäkihyppy on sujunut huonommin.

–  Tämä sijoitus on vaikeiden hyppyjen jälkeen tyydyttävä, Mutru kertoi Ylen haastattelussa.

–  Pikkuonnistuminen mäessä antoi lisää luottamusta jatkoon. Ladulla pystyi menemään rivakasti, Mutru lisäsi.