Mainos

Neljälle syytteet Kampin autopommista

Valtionsyyttäjä vaatii elinkautista tuomiota kolmelle miehelle ja yhdelle naiselle viime kesäisen autopommi-iskun oikeudenkäynnissä. Syyttäjän mukaan 31-vuotiaan miehen surmanneessa räjähdyksessä oli kyse palkkamurhasta

.

Helsinkiläismies yritettiin surmata jo puoli vuotta aiemmin. Jutun motiivi sai valtionsyyttäjänkin ihmettelemään.

Autopommi räjähti Helsingin Kampissa pohjoisella rautatienkadulla heinäkuun 16. päivä vähän ennen aamuseitsemää. Parikymmentä sekuntia ennen räjähdystä Hotelli Helkan aulassa oli vielä kaksi turistia. Taidokkaasti rakennetussa ja leikkiauton ohjaimella laukaistussa, uhrin autoon piilotetussa pommissa, oli yli kolme kiloa dynamiittia.

Tänään Helsingin käräjäoikeudessa luettiin 28-vuotiaalle vartijaesimiehelle murhasyyte. Syytteen yllytyksestä murhaan sai kaksi muuta miestä ja yksi nainen. Syytteen mukaan kyse oli palkkamurhasta. - Käsitykseni mukaan motiivi on viime kädessä rikkoutuneet henkilösuhteet, valtionsyyttäjä Jukka Rappe kertoo.

Autopommilla surmattu 31-vuotias mies oli joutunut Ruskeasuon siirtolapuutarhassa murhayrityksen kohteeksi jo puolisen vuotta autopommia aikaisemmin. Mies loukkaantui. Rikospoliisille tapaus oli mysteeri ja uhria haastateltiin poliisi-tv:ssä. Puoli vuotta myöhemmin mies surmattiin autopommilla.

Syyttäjällä oli käsitys motiivista. Valtion syyttäjän mukaan miehen ex-avopuoliso halusi eroon uhkailevasta ja pahoinpitelevästä miehestään. Apuna toimi naisen uusi miesystävä. Hän sai syytteen Ruskeasuon ampumisesta.

Molemmat olivat Casino Rayn pelinhoitajia, kuten niin ikään yllytyksestä murhaan syytteen saanut kolmas mies. Syyttäjän mukaan tämä välimies järjesti pariskunnan yhteyden varsinaiseen pommin asentajaan. Palkkioksi oli sovittu 17 000 euroa. Oikeussalissa nainen kiisti jyrkästi osallisuutensa henkirikokseen.

Mitään rikostaustaa murhaan tai murhaan yllytyksestä syytteen saaneilla neljällä ei ole.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.