Neljällä eri vuosikymmenellä SM-liigaa pelannut konkari jatkaa huimaa uraansa: "Kun joulupukki oli käynyt, niin en tiedä, mitä lahjoja sai"

29:33
Videolla juttua SM-liigakauden päättymisestä.

Konkarihyökkääjä Toni Koivisto jatkaa uraansa ensi kaudellakin jääkiekon SM-liigassa pelaavassa Rauman Lukossa.

Koivisto, 37, on pelannut SM-liigaa neljällä vuosikymmenellä. Runkosarjassa hänellä on vyöllään 895 ottelua, joista 680 hän on tahkonnut Lukon paidassa.

Vain Erik Hämäläinen on Koiviston edellä Lukossa pelatuissa runkosarjaotteluissa – yhden ottelun turvin. Koivisto on kuitenkin menossa ohi ensi kaudella, joka on hänelle jo 14:s Lukon liigajoukkueessa.

"Nuorten pelaajien pitäisi ottaa oppia"

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kehaisee Koivistoa kuluneen loppukauden otteista. Koivisto kirjautti 56 runkosarjaotteluun pistesaldon 9+17=26.

– Toni Koiviston tuntevat lähes kaikki jääkiekkoa seuraavat ihmiset. Kauden ensimmäinen puolisko oli "Tontolta" tällä kaudella hieman nihkeä eikä ihan päässyt sille tasolle jota odotettiin. Kun joulupukki oli käynyt, niin en tiedä, mitä lahjoja Toni sai, mutta hän pelasi sen jälkeen erinomaisen hyvää jääkiekkoa, Sahlstedt sanoo Lukon tiedotteessa.

Sahlstedt suitsuttaa myös Koiviston esimerkkiroolia nuorten pelaajien suuntaan. Sahlstedtin mukaan Koivistoa kuvaa parhaiten yksi sana: ammattilainen.

– Jokainen menestyvä joukkue tarvitsee Koiviston kaltaisia kokeneita ammattilaisia. Olisi hienoa, jos seuran nuoret pelaajat saisivat seurata Tontoa ammattimaisuutta vaikkapa viikon ajan. Siinä on mies joka ei jätä kiveäkään kääntämättä. Tapa, jolla hän suhtautuu jääkiekkoon ja siihen, että pystyy tänä päivänä pelaamaan liigaa tuolla pelinopeudella, on kovalla tasolla.

– Sitä ei aina ymmärretä kuinka paljon se vaatii työtä myös jääharjoittelun ulkopuolella, että tuossa iässä jalat käyvät vielä noin nopeasti. Kehonhuolto, lepo ja ravinto ovat asioita, joista nuorten pelaajien pitäisi ottaa oppia Koivistolta, Sahlstedt summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja