Neljä hyvää syytä käyttää omenaviinietikkaa ruoanlaitossa

Omenaviinietikan hyödyistä kertovat lukuisat tutkimukset. Joko sinä suosit tätä vuosisatoja vanhaa terveyspommia?

Jos omenaviinietikka ei ole jo sinulle tuttu, nyt on viimeistään aika tehdä siihen tuttavuutta. Omenaviinietikka sopii esimerkiksi marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Omenaviinietikka sisältää muun muassa E-, A- ja P-vitamiineja, magnesiumia, rautaa ja kalsiumia. Jos sen ravintorikkaus ei vielä tee vaikutusta, tässä neljä syytä lisää, miksi omenaviinietikkapullon on hyvä majailla keittiön kaapissa!

1. Edistää painonpudotusta

Jos haluat karistaa muutaman kilon, kannattaa omenaviinietikka ottaa osaksi ruoanlaittoa. Tutkimukset osoittavat, että etikka saattaa auttaa torjumaan nälän tunnetta hidastamalla vatsan tyhjenemistä. Se myös madaltaa runsashiilihydraattisten ruokien, kuten pastan, glykeemistä indeksiä, joten olo on kylläisempi pidempään, kun glukoosi vapautuu verenkiertoon hitaammin.

2. Parantaa ruoansulatusta

Omenaviinietikan sisältämä pektiini tunnetaan ruoansulatuksen edistäjänä. Kun haluat tehdä hyvää ruoansulatuksellesi, tee herkullinen, kuitupitoinen vihreä salaatti ja lorauta päälle omenaviinietikkapohjainen kastike.

2. Lisää energiaa

Omenaviinietikka tunnetaan myös energiatasojen kohentajana. Jos pidättäydyt kahvista, kokeila muutamaa ruokalusikallista omenaviinietikkaa täyteen lasilliseen vettä sekoitettuna, ja pysyt virkeänä ja tehokkaana koko työpäivän.

4. Parantaa vastustuskykyä

Kun lisäät vitamiini- ja kivennäisainepitoista omenaviinitetikkaa ruokavalioosi, vastustuskykysi paranee ja taudit pysyvät poissa. Jos olet jo kipeä ja tarvitset helpotusta, kokeile seuraavaa kuumaa juomaa:

Kuumenna kattilassa reilu puoli desilitraa vettä ja lisää kuumaan veteen reilu puoli desilitraa omenaviinietikkaa. Sekoita joukkoon vielä ruokalusikallinen hunajaa, teelusikallinen cayenne-pippuria ja loraus sitruunamehua. Hengitä tuoksua ja nautiskele kuumaa juomaa!


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat