Neljä epärealistista kauneusihannetta – ethän tavoittele näitä

Motivaatio liikkumiseen kasvaa, kun asetat itsellesi tavoitteita. Tavoitteet kannattaa kuitenkin pitää järkevinä, sillä epärealistisista haaveista ei ole hyötyä. 

Shape.com listasi neljä yleistä mutta täydellisen epärealistista kauneusihannetta, joita ei kannata lähteä havittelemaan.

1. Reisien väliin jäävä rako

Reisien väliin jäävästä raosta on tullut jonkin sortin ulkonäköhitti. Onkin hyvä tiedostaa, etteivät kaikki voi sellaista saada, vaikka urheilisivat kuinka. Terveellinen ruokavalio ja liikunnan harrastaminen muovaavat kehoasi, mutta jalkojen ja luuston asento riippuu geeneistäsi.

Älä siis rääkkää itseäsi tavoitellessasi jotain, mikä ei ehkä ole sinulle fyysisesti mahdollista. Mikään dieetti tai urheilusuoritus ei voi muuttaa luustosi muotoa.

2. V-kirjaimen muotoiset vatsalihakset

Miehet eivät ole ainoita, joilla alimmat vatsalihakset voivat muodostaa v-kirjaimen muodon alavatsaan. Muistat ehkä Pinkin, jonka timmit vatsalihakset muodostavat samanlaisen v-kirjaimen? Muoto on peräisin sekä kovasta urheilusta että geeneistä, eikä sen saavuttaminen siksi ole kaikille mahdollista.

Vatsalihaksia kannattaa kuitenkin harjoittaa, ja jokaisen onkin mahdollista treenata ne vahvoiksi. V:n muoto sen sijaan voi olla tavoite, jonka geenit estävät sinua saamasta.

3. Sisäänpäin kovera vatsa

Älä koskaan haaveile kuopalla olevasta vatsasta vaan muista, että hyväkuntoiset ja terveet vatsalihakset pullottavat ulospäin.

Kuopalla oleva vatsa ei kerro terveellisistä elämäntavoista. Sellaisen voi saada vain pudottamalla liikaa painoa, mikä ei missään nimessä ole tervettä tai suositeltavaa. Liian niukka ruokavalio vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon ja saa muun muassa kynnet haurastumaan, hiuksia tippumaan ja hormonitoiminnan reistailemaan.

4. Kapea lantio ja pieni peppu

Jos ruumiinrakenteesi on lanteikas, et voi kaventaa lantiotasi mitenkään. Kyse on luuston muodosta. Ja miksi lantiota pitäisikään kaventaa? Sekä leveä- että kapealanteiset naiset ovat kauniita, katso vaikka Jennifer Lopezia ja Cameron Diazia. Molempien vartalotyyppien kannattaa pitää lihaksistaan huolta ja harjoittaa pakaroita esimerkiksi kuntosalilla tai pyöräilyillä.  

Lähde: shape.com

Lue myös:

    Uusimmat