Mainos

Nelihenkinen perhe menetti kaiken rajussa tulipalossa – avustusrinkiin ilmoittautui vuorokaudessa sata ihmistä

Vantaan Simonkylässä alkuviikosta sattunut yöllinen raju tulipalo jätti nelihenkisen perheen kodittomaksi. Tuli tuhosi myös perheen kaiken omaisuuden. Perheen kohtalo on koskettanut naapurustoa, joka on järjestänyt pikavauhtia keräyksen oerhen auttamiseksi.

Henkilövahingoilta perheen kodin tuhonneessa palossa onneksi vältyttiin. Kaksi aikuista ja kaksi alle kouluikäistä lasta pääsivät yöllä paloa pakoon ajoissa. 

Perhettä kohdannut tragedia on koskettanut syvästi naapuristossa asuvia ja avustusrinki saatiin poikkeuksellisen nopeasti pystyyn.

Tulipalo syttyi luhtityyppisessä rivitalossa, jossa on kaikkiaan 24 asuntoa. Myös viereinen ja alla oleva huoneisto kärsivät pahoja savuvahinkoja ja asunnoista evakuoitiin ihmisiä yön aikana.

Vuorokaudessa mukaan sata ihmistä

Idea keräyksestä perheen hyväksi lähti leviämään nopeasti ja perheen auttamiseksi perustettiin Facebook-ryhmä. Reilun vuorokauden aikana avustusryhmässä oli jo sata ihmistä.

Turre Åhl toimii ryhmän ylläpitäjänä Anki Luukisen kanssa ja kertoo, että lukuisat ihmiset ovat ilmoittaneet voivansa toimittaa perheelle vaatetta ja muita kodintavaroita. Molemmat asuvat samassa taloyhtiössä kotinsa menettäneen perheen kanssa.

– Me olemme niin ikikiitollisia ja otettuja siitä, kuinka paljon apua olemme saaneet. Ajoin juuri autollisen tavaraa tuonne meidän kellariin. Siellä on lapsille leluja ja vaatteita, Anki Luukinen kertoo MTV Uutisille.

– Tilanne on nyt niin hyvä kuin se voi olla. Tapasin perheen äidin äsken tuossa pihalla. He olivat päässeet sairaalasta ja tulleet katsomaan kotia. Perheen oma lähipiiri on pystynyt toimittamaan perheelle kaiken akuutisti tarvittavan ja myös väliaikaismajoituksen. Muutaman kassin lahjoitettuja vaatteita hän otti tuosta mukaan, Turre Åhl jatkaa.

Taloyhtiö aikoo auttaa kuljettamaan ja hankkimaan huonekaluja perheelle myös sitten, kun muutto pysyvämpään paikkaan on ajankohtaista. 

– Äiti kiitti suuresti perheen saamasta tuesta ja välittämisestä, Åhl lisää.

Pyyteettömyys yllätti

Åhl sanoo olevansa positiivisesti yllättynyt siitä, miten pyytettömästi ihmiset ovat lähteneet apuun.

– Tämä tuli itselläkin niin lähelle. Moni miettii, että jos tämä olisikin sattunut minulle, että mitä itse olisin toivonut ihmisten tekevän. Siinä kohtaa nousee sitten lapa pystyyn, että minä voin auttaa.

Rajun tulipalon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Vantaan poliisista kerrotaan, että tekniset tutkijat ovat olleet asunnolla nyt tekemässä selvityksiä.

– Se oli kyllä todella raju palo. Naapuri kertoi, että perhe oli yöpuvuissa juossut ulos. Kun hän soitti hätäkeskukseen, liekit löivät jo ovesta ulos, Luukinen kertaa.

Markku Finnen kotitalo tuhoutui täysin viime toukokuussa. Palon uskotaan syttyneen latauksessa olleesta "leijulaudasta" eli tasapainoskootterista.

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja