Kommentti: Lauri Markkanen ansaitsisi Vuoden urheilijan -tittelin

Lauri Markkanen olisi nappivalinta Vuoden urheilijaksi, mutta toiveeni tuskin toteutuu, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen. 

Kun johdatat kentällä Suomen koripallomaajoukkuetta lähestulkoon yksinvaltiaan tavoin ottelusta toiseen kelpo menestykseen koripallon EM-kisoissa, yhdessä maailman globaaleimmista lajeista, ja olet vielä yksi kivikovan lopputurnauksen parhaista pelaajista, olet noussut yksilönä vastaansanomattomalla tavalla lajin kirkkaimpaan tähtikategoriaan. 

Ja kun turnauksen jälkeen esiinnyt vielä viikosta toiseen seurajoukkueesi Utah Jazzin kirkkaimpana tähtenä tarunhohtoisessa NBA:ssa, olet mielestäni ansainnut paikkasi piskuisen maamme Vuoden 2022 urheilijana ansainnut.

Tämä on vankkumaton, henkilökohtainen mielipiteeni, jonka takana on äärimmäisen helppoa seistä. Silti olen varma, että juuri olympiakulta on se juttu, jonka vuoksi maastohiihtäjä Iivo Niskanen valitaan jälleen Vuoden urheilijaksi. Eikä se toki vääryys ole. Valtaosalle suomalaisista urheilutoimittajista perinnelaji ja olympiakulta ovat yhä sellainen yhdistelmä, jonka ohitse ei mene mikään. 

Vaikka maastohiihdon kilpailu on kaventunut viime vuosina tuntuvalla tavalla, on olympiakulta (ja hopea ja pronssi) tietysti aivan järisyttävän kova saavutus – vielä äärimmäisen kovassa kestävyyslajissa. Silti mielestäni nyt olisi Markkasen vuoro kiilata Niskasen edelle niukasti. Hyvin niukasti.

25-vuotias jyväskyläläislähtöinen monipuolisuusihme on puhjennut kukkaan tavalla, jonka ei pitäisi olla härmäläiselle pelaajalle ylipäätään mahdollista. Kun Markkanen aikoinaan heitti tuntitolkulla palloa kotipihallaan sukkaan hanskat käsissään pakkasella, hän tuskin uskalsi unelmoida jonain päivänä NBA-tähteydestä. 

Nyt Markkanen antaa esimerkillään samaa toivoa lajinsa pienille unelmoijille – aivan kuten antoi Jari Litmanen aikoinaan 1990-luvulla tähdittäessään Ajaxia menestykseen maailman kilpailluimmassa urheilulajissa, jalkapallossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja