NBA pohtii luovia ratkaisuja kauden läpivientiin – sarjan supertähdeltä LeBron Jamesilta jyrkkä kannanotto

Jos koripalloliiga NBA:n kautta pystytään vielä jatkamaan, se tapahtuu lähes ”sataprosenttisen varmasti” ilman kannattajia, ESPN:n toimittaja Brian Windhorst arvioi.

NBA-kausi keskeytyi koronaviruskriisin vuoksi maaliskuun 12. päivä, mutta sarjan pitäisi Windhurstin mukaan harkita Kiinan esimerkkiä, jossa pelaajat eristetään keskitetysti esimerkiksi jaettujen hotellien avulla. 

Ehdotukset pitävät sisällään myös otteluiden pelaamista puolueettomalla kentällä, kuten Las Vegasissa, Bahamalla tai Keskilännen yliopistokampuksella, jossa viruksen vaikutukset ovat toistaiseksi olleet mietoja. TV-studioita on suunniteltu puolestaan rakennettavaksi kasinoille tai suuriin juhlasaleihin.

Los Angeles Lakersin ykköstähti LeBron James vastusti torstaina jyrkästi ajatusta tyhjälle katsomolle pelaamisesta.

– Jos LeBron James haluaa tällä kaudella pelata mestaruudesta, hänen täytyy muuttaa odotuksiaan. Jos NBA palaa, se tapahtuu tyhjillä areenoilla tai tyhjissä lentokonehalleissa. Pelaajien on valmistauduttava siihen, Windhorst sanoi.

Yhdysvallat ehti julkaista Tokion olympialaisiin ensimmäisen alustavan käytettävissä olevan pelaajalistan, mutta sekä NBA:n että olympialaisten aikataulujen muututtua käytettävissä olevaa joukkuetta arvioidaan uudelleen.

Jos olympialaiset siirtyvät keväälle 2021, NBA-pelaajat eivät olisi oikeutettuja osallistumaan käynnissä olevien pudotuspelien vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja