NBA-pelaajan rasistinen herjaus toi sakot ja hyllytyksen – kiistää tienneensä, mitä käyttämänsä nimittely tarkoitti

Miami Heatin koripalloilija Meyers Leonard on saanut NBA-liigalta 50 000 dollarin sakot ja viikon mittaisen toimintakiellon käytettyään rasistista ilmausta Call of Duty -sotapeliä pelatessaan.

Leonard nimitteli CNN:n mukaan muita nettipelaajia kovin sanoin: ”V***n pelkurit. Älkää v***u snaippailko minua. Senkin j***u narttu”.

Antisemitistisen nimittelyn käyttäminen ei mennyt peliä seuranneilta ohi. Leonard julkaisi päivää myöhemmin tiistaina julkisen anteeksipyynnön, mutta kertoi olleensa ymmärtämätön sanavalintansa tarkoituksesta.

– Vaikka en tiennyt sillä hetkellä, mitä sana tarkoitti, tietämättömyyteni sen historiasta ja että kuinka loukkaava se on juutalaisyhteisöä kohtaan ei riitä tekosyyksi, Leonard kirjoitti.

Pelaaja kertoi hankkivansa itselleen koulutusta saadakseen asiasta paremmin tietoa. Se oli kuitenkin myöhäistä kohun laannuttamiseksi.

Määräyksen Leonardin kurssituksesta oli antanut NBA. Hänen seuransa Miami Heat julkaisi asiasta tiedotteen, jossa organisaatio kertoi tuomitsevansa vihapuheen täysin.

– Meyers Leonardin käyttämät sanat olivat väärin emmekä hyväksy vihapitoista kielenkäyttöä keneltäkään seurassamme. Leonard on poissa joukkueesta toistaiseksi.

NBA täsmensi Leonardin toimintakielloksi yhden viikon. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaksi 50 000 dollarin sakot.

Lue myös:

    Uusimmat