NBA käynnisti hämmentävän tutkinnan erotuomarin toiminnasta – LeBron James ärähti: "Onko tämä paska totta?"

NBA on aloittanut tutkinnan eräästä Twitter-tilistä, jonka epäillään kuuluvan erotuomari Eric Lewisille. Asiasta on uutisoinut useat tiedotusvälineet Yhdysvalloissa.

NBA:n erotuomarin Eric Lewisin ympärillä kuohuu. Erotuomarin epäillään kirjoittaneen Twitterissä vuosien ajan anonyymisti tilillä CuttliffBlair, joka keskittyi lähinnä puolustelemaan Lewisia ja hänen tekemiään ratkaisuja NBA-otteluissa.

Lewisin yhteys tiliin nousi epäilyjen kohteeksi, kun toinen Twitter-käyttäjä PabloEscoburner nosti asian esille viime viikolla. NBA-toimittaja Marc Steinin mukaan asiaa tutkitaan nyt liigan sisällä. Asiasta ovat uutisoineet myös urheilumediat ESPN ja The Athletic.

Yhteys Lewisiin muodostettiin muun muassa seurattavien tilien perusteella. CuttliffBlair seuraa neljää NBA-aiheista tiliä sekä George Masonin naisten koripallojoukkuetta, jossa Lewisin vaimo Vanessa Blair-Lewis toimii päävalmentajana.

Lewis oli aiemmin tällä kaudella kohutapauksen keskipisteessä, kun hän tuomitsi Los Angeles Lakersia edustaneelle Patrick Beverleylle teknisen virheen ottelun päättymisen jälkeen. Beverley oli tilanteessa napannut kuvaajan digikameran, jonka näytöltä hän yritti esittää todisteita aiemman tuomion virheellisyydestä.

Beverley ottikin nyt tulleen tapauksen tultua ilmi kipakasti kantaa Twitterissä.

– Nauroit minulle, kun nappasin kameran, yea aight, Beverley tviittasi.

Myös NBA:n supertähti LeBron James ihmetteli asiaa tilillään.

– Onko tämä Eric Lewis -paska totta? James kirjoitti.

ESPN:n ja Steinin mukaan Lewisia uhkaa rangaistus, jos hänen katsotaan kirjoitelleen NBA-työstään nimettömällä tilillä.

Lue myös:

    Uusimmat