Näyttelijätähti Mikko Nousiainen parinvaihtamisesta: "Se on alakulttuuri, josta ei paljon huudella"

1:43

Mikko Nousiainen näyttelee kriisikomediassa, jonka toinen käsikirjoittaja on Niina Lahtinen. Nousiainen ja Lahtinen puhuivat komedian teemasta MTV.fin haastattelussa.

Katso yllä videolta, miten Mikko Nousiainen ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen haastattelivat toisiaan Swingers-lehdistötilaisuudessa!

Näyttelijätähti Pamela Tolan ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus Swingers on tanskalaiseen komediaan Swinger (2016) pohjautuva kriisikomedia, jonka käsikirjoituksesta Tola ja Niina Lahtinen ovat sovittaneet oman versionsa.

Swingers sijoittuu parinvaihtoviikonloppuun, jossa neljä eri-ikäistä eritasoisien kriisien pariskuntaa kohtaa toisensa. Viikonlopun aikana rakastuminen ja mustasukkaisuus ovat kiellettyjä.

Päärooleissa nähdään joukko Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä: pareja näyttelevät Kiti Kokkonen ja Janne Kataja, Marja Salo ja Aku HirviniemiMatleena Kuusniemi ja Mikko Nousiainen sekä Mimosa Willamo ja Roope Salminen.

Elokuvassa Kokkonen ja Kataja ovat vauvantekopaineista kriisiytynyt pariskunta, Salo ja Hirviniemi taas ruuhkavuosiin kyllästynyt pari. Kuusniemi ja Nousiainen näyttelevät menestyneitä nautiskelijoita, Willamo ja Salminen puolestaan vastarakastunutta paria.

Swingersin lehdistötilaisuudessa elokuvan parien näyttelijät haastateltiin pareina. Mikko Nousiaisen pari Matleena Kuusniemi ei ollut tilaisuudessa paikalla, joten Nousiaisen parina haastateltavana oli elokuvan käsikirjoittaja Niina Lahtinen.

Lahtinen on elokuvan yhdessä toisen tuotantoyhtiön kanssa tuottavan Hihhihhii-yhtiön Swingersissä myös näyttelevän Janne Katajan kanssa omistavan Aku Hirviniemen entinen puoliso ja lasten äiti.

Onko Mikko Nousiaisella ja Niina Lahtisella omakohtaista kokemusta elokuvan teemasta?

– Ei minkäännäköistä, Lahtinen sanoo.

– Ei ole omaa kokemusta, mutta onhan se tosi mielenkiintoinen asia. Olen nähnyt pari dokumenttia aiheesta ja siihen lähtevät siihen lähtevät ihmiset ovat hyvin erikoisia. Hyvällä tavalla, toteaa Nousiainen.

Nousiainen sanoo, että mielenkiintoisen asian parinvaihdosta tekee se, että kyseessä on alakulttuuri, josta ei paljon huudella.

– Nämä ihmiset ovat kuitenkin täysin avoimia asian, kuten myös monen muun asian suhteen. Sitä ei voi toki liittää tähän elokuvaan, tässä on omat raaminsa ja oma konseptinsa.

Niina Lahtinen kertoo, että paikoin hyvin syvissä vesissä liikkuvasta originaalielokuvasta poiketen Swingersissä yritetään lähestyä teemaa ilon kautta.

– Alkuperäisessä elokuvassa kaikki hahmot ovat kokeneita "swingaajia", mutta meistä tuntui siltä, että suomalainen samaistuu enemmän ensimmäistä kertaa parinvaihtoviikonloppuun osallistuvaan ihmiseen. Siinä joutuu kohtaamaan kaikki häpeän ja hämmennyksen tunteet, joista haluamme ottaa komediatehot irti, Lahtinen toteaa.

Mikko Nousiaisen loppuvuosi täyttyy Swingersin kuvausten lisäksi syksyllä alkavasta promorumbasta koskien Valmentaja-elokuvaa. Nousiainen näyttelee Tuukka Temosen ohjaamassa elokuvassa Jari Sarasvuota.

– Se on yhtä punaista mattoa sitten! Lahtinen sanoo Nousiaiselle.

– Se on pyörimistä ympäri Suomea pienessä autossa matkustaen, kertomassa samat asiat eri paikoissa. Siinä on todella glamouria! Ei ole yksityiskonetta, jolla lennellä. Ei edes helikopteria, Nousiainen naurahtaa.

Lahtista työllistää Suomen Komediateatterin Maailmanlopun revyy.

– Sitä pitäisi käsikirjoittaa. Mutta jalkapallon MM-kisojen jälkeen sitten! On parempi seurata maailmanpolitiikkaa vähän pidemmälle, että on sitten ajankohtaisia aiheita, Lahtinen naurahtaa.

---

Swingers saa ensi-iltansa perjantaina 30. marraskuuta 2018.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja