Näyttelijälegenda kieltäytyi roolista Harry Potter -elokuvissa – syynä edesmenneen kollegan haukut

Richard Harrisin kuoltua vuonna 2002 Dumbledoren roolia tarjottiin toisen erittäin tunnetun velhon roolista tutulle Ian McKellenille.

Ensimmäisissä Harry Potter -elokuvissa Dumbledore-velhon roolia näytellyt Richard Harris kuoli syöpään vuonna 2002. Elokuvasarjan tuotantoyhtiö joutui etsimään rooliin uuden näyttelijän.

Roolia tarjottiin brittikonkari Ian McKellenille, joka näytteli velhoa myös Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa. Aiemmin on luultu, että McKellen ei halunnut tehdä kahta velhoroolia samaan aikaan.

Potter-elokuvasarjan ensimmäinen elokuva Harry Potter ja viisasten kivi sai ensi-iltansa marraskuussa 2001 ja Taru sormusten herrasta -trilogian ensimmäinen osa Sormuksen ritarit joulukuussa 2001.

Nyt 77-vuotias McKellen, joka esitti fantasiatrilogiassa Gandalfia, on paljastanut todellisen syyn roolista kieltäytymiseen.

Näyttelijälegenda kertoi BBC:n Hardtalk-ohjelmassa kaiken takana olleen Richard Harrisin aiemmin lausumat kommentit McKellenistä: Harris kuvaili kollegaansa teknisesti taitavaksi, mutta intohimottamaksi näyttelijäksi.

– Aluksi minulle ei kerrottu, mitä roolia minulle tarjottaisiin. Kun sain selville, että kyseessä oli nimenomaan Harrisin aiemmin näyttelemä Dumbledoren rooli, kieltäydyin. En voinut ottaa haltuun roolia näyttelijältä, joka ei hyväksynyt minua, McKellen sanoo haastattelussa.

Dumbledoren roolissa nähtiin Harry Potter -sarjan lopuissa kuudessa elokuvassa Michael Gambon.

– Asia aiheuttaa sekaannusta, ja joskus, kun näen julisteita Dumbledorea upeasti näytelleestä Michael Gambonista, saatan kuvitella itseni hänen tilalleen, McKellen naurahtaa.

Ian McKellen näytteli Gandalfia Taru sormusten herrasta -trilogian lisäksi myös Hobitti-trilogiassa vuosina 2012–2014. McKellen näyttelee hiljattain ensi-iltansa saaneessa uudessa Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö -filmatisoinnissa Könniä.

Lue myös:

    Uusimmat