Näyttelijä Riitta Havukainen: Ikää ei pidä hävetä

25:58

Näyttelijät Riitta Havukainen ja Jussi Lampi keskustelivat Studio55.fi-lähetyksessä vanhempien nais- ja miesnäyttelijöiden eriarvoisuudesta roolimarkkinoilla.

Näyttelijöiden tasa-arvosta on noussut julkista keskustelua, sillä keski-ikäisten naisnäyttelijöiden on hankalaa löytää rooleja etenkin television ja elokuvien parissa. Miesnäyttelijöille sen sijaan löytyy rooleja vielä iän karttuessakin.

Näyttelijä Riitta Havukainen kertoo olevansa siinä mielessä hyvässä asemassa, että hänelle on ollut teatterin puolella runsaasti monipuolisia ja haasteellisiakin rooleja tarjolla.

– Jos olisin riippuvainen esimerkiksi tv-tuotannoista, mahdollisista elokuvarooleista ja teatterivierailuista, niin sitten voi olla, että minunkin tilanne olisi toinen.

Havukaisen mielestä ikää ei pidä hävetä. Etenkin Hollywoodissa iästä on tullut asia, jota peitellään viimeiseen asti.

– Minusta se on ihan kauheaa, ikään kuin se [ikä] olisi joku miinuspiste, joku sellainen mitä pitäisi jotenkin hävetä.

Havukainen ei itse pyri näyttämään nuorelta, vaikka pitääkin itsensä kunnossa.

Jussi Lampi on Havukaisen kanssa samoilla linjoilla.

– Kyllähän vanhemmilla miesnäyttelijöillä on enemmän rooleja kuin vanhemmilla naisnäyttelijöillä ihan vaan käsikirjoituksista johtuen.

Miten Jussi Lampi ja Riitta Havukainen kuvailevat yhteistyötään UIT:n revyyssä? Millaisena he kokevat komedian tekemisen? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja