Näyttelijä Mikko Nousiainen työttömyydestä: Seinät kaatuvat päälle

Ex-Onnelliset-draamasarjassa mukana oleva Mikko Nousiainen myöntää näyttelijän arjen olevan välillä raskasta.

MTV3-kanavalla alkaa syksyllä uusi draamasarja nimeltään Ex-Onnelliset, jossa kuvataan viiden lapsiperheen arkea eron keskellä.

Sarjassa näyttelevä Mikko Nousiainen on viettänyt kesän läheisten seurassa mökkeilystä nauttien.

– Kesällä ei ole ollut mitään hommia. Toiset kutsuvat sitä työttömyydeksi, mutta jos sen ajattelee lomailuna, niin sitä se on ollut, Nousiainen kertoo.

Nyt hän tekee kesän ainoita työpäiviä Saattokeikka-nimisen elokuvan parissa.

– Odotan innolla. Pääsen näyttelemään isäni poikaa, Nousiainen nauraa.

Hänen isänsä on Heikki Nousiainen, jonka kanssa Mikko on kuvannut useampiakin projekteja yhdessä vuosien varrella.

– Meidät on teloitettu yhdessä projektissa ja olemme näytelleet yhdessä näytelmässä yhdessä, mutta emme olleet samaan aikaan lavalla. Aikoinaan olimme myös Ruusun aika -televisiosarjassa isä ja poika. On hienoa ja arvokasta, että pääsemme tekemään yhteisiä kohtauksia, Nousiainen kiittelee.

Työ näytteleekin isoa osaa Nousiaisen elämässä ja freelance-näyttelijän arjessa olevat tauot työstä ovat välillä vaikeita kestää.

– Nautin työstä, ja se on niin iso osa minua, että voin paremmin kun on töitä. Se rytmittää elämää oikealla tavalla ja antaa voimaa. Vaikka se on tietysti tavallaan omista valinnoista johtuvaa, että nyt ei ole ollut töitä, niin välillä on ahdistanut todella paljon. Kaupungissa tulee välillä sellainen olo, että pitäisi päästä pois, ettei seinät kaadu päälle. Olen ollut paljon mökillä poikani kanssa, hän kertoo.

Kaksikon yhteinen aika onkin Nousiaisen mielestä korvaamatonta, joten tavallaan hän on onnellinen, että on voinut ladata akkuja ja samalla viettänyt niin paljon aikaa lapsensa kanssa.

Rentoutuminen tulee tarpeeseen, sillä syksyllä Nousiaisella on monta projektia käynnissä samaan aikaan.

Kaksi yötä aamuun -elokuva tulee ensi-iltaan Liettuassa. Suomessahan se oli jo keväällä. Syksyllä tulee myös sellainen elokuva kuin Liberation of Skopje, joka kuvattiin Makedoniassa. Töitä on tiedossa, vaikka on vapaatakin, ja se on hyvä, Nousiainen kiittelee.

Ex-Onnelliset draamasarja alkaa MTV3-kanavalla 12.9.

Lue myös:

    Uusimmat