Miia Nuutila elää uusioperheen arkea: Ajattelen tilannetta eräänlaisena bonuksena

Miia Nuutila on sitä mieltä, että avioeron vaikeudesta huolimatta on tärkeää tarjota lapsille ennemmin kaksi onnellista kotia kuin yksi onneton.

Näyttelijä Miia Nuutila elää uusioperhe-elämää yhdessä kihlattunsa, muusikko Antti Paavilaisen kanssa. Rakastavaiset ovat asuneet yhdessä lokakuusta 2015 ja ostivat nyt uuden yhteisen kodin itsellensä.

Niin Nuutilalla kuin Jean S -yhtyeestä tutulla laulajalla Paavilaisella on kaksi lasta. Uusioperheessä lapset ovat kotona vuoroviikoin.

– Kesällä tämä systeemi on mennyt ihan sikin sokin. Siihen vaikuttavat vanhemmat ja lapset, kun kaikilla on lomat eri aikoina ja lapsilla on omat juttunsa. Kun syksy alkaa, niin sitten palaamme viikko-viikko-systeemiin, Nuutila kertoo.

Nuutila ehti olla naimisissa lastensa isän Kari Nenosen kanssa noin 20 vuoden ajan. Ero ja uusi kihlattu ovat vaatineet totuttelua lapsilta.

– Lapset ovat sopeutuneet tähän uuteen tilanteeseen mielestäni kohtuullisen hyvin. Ainakin vaikuttaa siltä. Emme tietenkään joka päivä kysy, että mikä olo on tänään. Mutta ei se kenellekään ole helppoa saada uusia sisaruksia ja äiti- ja isäpuolia, Nuutila kuvailee.

– Ajattelen tilanteen silti eräänlaisena bonuksena. Jossain juuri sanottiin, että parempi, että on kaksi onnellista perhettä kuin yksi onneton. Ei tietenkään kukaan lapsi halua, että vanhemmat ovat onnettomia keskenään ja eroavat. Mutta sitten, kun se on väistämätöntä, niin se voi tuoda mukanaan hyviä juttuja.

Nuutila lisää, että hänellä on Nenosen kanssa hyvät ja asialliset välit ja entinen pari pystyy keskustelemaan lapsista.

Nuutila on tullut tutuksi monelle Maajussille morsian -ohjelman juontajana. Syyskuussa hänet nähdään uutuussarjassa Ex-Onnelliset, jossa hän näyttelee eroprosessin keskellä olevaa Laura Kekkosta.

Sarjan kuvaukset olivat samaan aikaan, kun hän oli itse keskellä avioeroaan.

– Väistämättäkin käsittelin omaa eroa kuvausten lomassa. Varmaan se auttoikin siinä. Olin niiden asioiden äärellä ja tunsin niitä tunteita itseni kautta, hän muistelee.

Ex-Onnelliset draamasarja alkaa MTV3-kanavalla 12.9. 

Lue myös:

    Uusimmat