Näytä upealta valokuvissa – 25 vinkkiä!

Noudata näitä neuvoja ja löydä sisäinen huippumallisi.

Kauniinkaan ihmisen ei välttämättä ole helppoa näyttää hyvältä valokuvissa. Poseeraustaitojaan voi kuitenkin parannella näillä vinkeillä!

 1. Ovatko silmäsi usein kiinni kuvissa? Sulje silmäsi hetkeksi ennen kuvan ottamista ja avaa ne hitaasti ennen kuin salama ehtii välähtää.
 2. Vältä kaksoisleuka kuvissa pidentämällä kaulaasi ja työntämällä kasvojasi vähän eteenpäin. Ajattele työntäväsi otsaasi eteenpäin ja laske leukaasi hieman. Asento voi tuntua hölmöltä, mutta näyttää kuvissa hyvältä.
 3. Kiinnitä huomiota siihen, että meikkivoiteesi on samaa sävyä kuin ihosi. Salamavalo korostaa liian vaaleaa meikkiä entisestään.
 4. Silmät ja katse ovat kuvissa tärkeitä, kuten olemme saaneet mallirealityista oppia. Taivuta ripset ja korosta katsettasi ripsivärillä. Mitä enemmän pidät silmiäsi auki, sitä enemmän valoa osuu niihin ja sitä säihkyvämmiltä silmäsi näyttävät kuvissa. Huippumalli Tyra Banks tietää, miten kuviin luodaan intensiivinen katse.
 5. Käy läpi suosikkikuviasi itsestäsi ja yritä etsiä yhteisiä tekijöitä. Onko sinulla jokin kuvakulma, jossa näytät erityisen hyvältä? Hymyiletkö onnistuneissa otoksissa tietyllä tavalla? Yritä toistaa hyväksi havaitsemiasi poseerauksia kuvaustilanteissa.
 6. Vanha kikka punaiselta matolta: työnnä kieltäsi hampaitasi vasten hymyillessäsi. Näin vältät liian leveän virneen.
 7. Huolittele kulmakarvasi. Kulmat kehystävät kasvoja, kuvastavat ilmeitä ja tuovat piirteet esille. Pidä kulmasi siis kuosissa kuvauksissa. Harkitse jopa tavallista tummemman kulmavärin käyttöä, sillä valokuvissa piirteet erottuvat usein todellista heikommin.
 8. Suihkauta hiuksiisi kiiltosuihketta.
 9. Pörröiset ja sähköiset hiukset näyttävät vielä karheammilta kuvissa. Käytä hiusöljyä ennen salamavalojen säihkettä kutrien kesyttämiseksi.
 10. Katso suoraan kohti valoa ennen kuin kuva otetaan. Tämä saa pupillisi kutistumaan ja siten auttaa välttämään punaisia silmiä kuvissa. Malli Cara Delevingne meikattavana ennen kuvausta.
 11. Joudutko yllättäen kuvattavaksi? Pikakaunistusta varten taputtele kiiltoa kasvoiltasi paperinenäliinalla ja nipistele poskiasi, jotta saat ne punehtumaan.
 12. Väsyneet silmät piristyvät geelisilmätipoista ennen valokuvausta.
 13. Muista käyttää poskipunaa! Poskipuna saa kasvosi hehkumaan, korostaa poskipäitäsi ja tuo kasvosi luuston esiin kuvissa.
 14. Kiinnitä huomiota kuvakulmiin. Suoraan edestä otettu kuva on harvoin imartelevin. Käännä päätäsi hieman sivulle, jotta piirteesi pääsevät paremmin esiin.
 15. Kokeile kopioida tähtien poseerauksia punaisella matolla. Aseta toinen kätesi lanteille, käännä vartalosi viistoon ja suuntaa katseesi kohti kameraa. Poseeraus on kliseinen, mutta auttaa sinua näyttämään hoikemmalta kuvissa. Huippumalli Alessandra Ambrosio poseeraa punaisella matolla.
 16. Vältä liikaa säihkettä kuvissa. Pehmeä hehku iholla näyttää hyvältä, mutta jos ihosi on kiiltävä ja rasvainen, valokuvissa vaikutelma korostuu entisestään. Suosi mattapintaisia meikkituotteita valokuvissa, ja käytä valokynää harkiten.
 17. Toisaalta pieni kimallus voi näyttää hyvältä muualla kuin kasvoilla. Voit halutessasi sipaista solisluulle ja olkapäille hohtoa antavaa puuteria.
 18. Poseeraa valkoista taustaa vasten. Neutraali tausta kirkastaa kasvosi, ja lisäksi valkoinen tausta auttaa kameran automaattiasetuksia määrittelemään oikean väritasapainon.
 19. Käytä kirkasta huulipunaa. Tummanpuhuva huulimeikki voi saada huulesi näyttämään ohuilta.
 20. Uskallaudu kuviin useammin! Ihmiset, jotka ajattelevat näyttävänsä huonoilta kuvissa, pyrkivät usein välttämään kuviensa ottamista. Kuitenkin mitä useammin sinua kuvataan, sitä todennäköisemmin saat itsestäsi myös onnistuneita otoksia. Ei Kate Mosskaan onnistu jokaisessa kuvassa. Huippumallit Anne V, Naomi Campbell ja Lydia Hearst The Face -mallirealityn kuvauksissa.
 21. Hieman yläpuolelta otetta kuva on usein imartelevampi kuin alaviistosta otettu. Jos olet kuvaaja pidempi, pyri istuutumaan kuvassa.
 22. Vältä suoran valon alla seisomista, sillä se voi luoda kasvoillesi epäimartelevia varjoja. Seiso sen sijaan luonnonvalon kuten ikkunan edessä, tai valitse paikka, jossa pehmeä valo osuu kasvoihisi sivusta päin.
 23. Käytä rekvisiittaa. Esimerkiksi kukka tai jokin muu esine kädessäsi sinun voi olla helpompi poseerata rennosti.
 24. Katso valonlähdettä, kuten vaikkapa lamppua tai koristevaloja, saadaksesi pupillisi säihkymään kuvissa.
 25. Älä sano “muikku” kuvissa, vaan ajattele mielessäsi jotain hauskaa. Vielä parempaa on, jos vitsailet kuvaajan kanssa. Luonnollinen hymy näyttää aina kauniimmalta kuin väkisin väännetty virnistys. Cara Delevingnellä on kuvauksissa nauru herkässä.

Lähde Dailymakeover.com


Lue myös:

  Uusimmat