Navalnyi lähetti vitsikkäät terveiset siperialaisvankilasta: "Arktisia halauksia ja napapiirin terveisiä"

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi lähetti uudenvuoden toivotuksensa siperialaiselta vankileiriltä. Tervehdys julkaistiin Navalnyin sosiaalisessa mediassa. Asiasta uutisoi muun muassa CNN

Uuden vuoden tervehdyksessään Navalnyi kertoo, ettei ole yksinäinen ja on "loistavalla" tuulella. Hän kuitenkin kertoo ikävöivänsä perhettään ja ystäviään. Navalnyi kertoo olevansa varsin jouluisella tuulella. Venäjällä joulua vietetään tammikuun alussa, suomalaisen loppiaisen aikoihin.

Tervehdyksessään hän muun muassa vitsailee, että koska ei pysty ottamaan perheensä kanssa yhteiskuvaa, hän pyysi, että hänet piirrettäisiin siihen tekoälyllä. Lopputuloksen hän sanoo näkevänsä, kun kirje saapuu vankilaan. 

– Arktisia halauksia ja napapiirin terveisiä kaikille, tervehdyksessä toivotetaan.

Mikä tekee Navalnyista Putinin pahimman vihollisen? 10:00
Katso video: Mikä tekee Aleksei Navalnyista presidentti Vladimir Putinin pahimman vihollisen?

Vankilatuomiota syytetään poliittiseksi

Navalnyi kärsii Venäjällä pitkää vankeusrangaistusta, jota on syytetty poliittiseksi. Viimeksi hän sai tänä vuonna 19 vuoden vankeustuomion, jossa häntä syytettiin muun muassa ääriliikkeen perustamisesta ja rahoittamisesta sekä julkisesta yllyttämisestä ääriliikehdintään. Häntä on pidetty yhtenä Putinin merkittävimmistä poliittisista vastustajista.

Joulukuussa kerrottiin, että Navalnyi siirrettiin syrjäiseksi ja karuksi luonnehdittuun IK-3-rangaistussiirtolaan, joka sijaitsee Harpin kylässä Jamal nenetsien autonomisessa piirissä Siperiassa.

Tutkija: Venäjän vankilajärjestelmä on Stalinin Gulagin perillinen – "Ihme, että Navalnyi on edelleen elossa" 8:25
Tutkija: Venäjän vankilajärjestelmä on Stalinin Gulagin perillinen – "Ihme, että Navalnyi on edelleen elossa" 

Lue myös:

    Uusimmat