Nauttivatko naiset seksistä oikeasti silloin, kun vain mies laukeaa? Naiset vastaavat

1:07
Haluaisin suhteessani enemmän ja erilaista seksiä. Miten ottaisin asian esiin? Kysymykseen vastaa seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta.

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Meillä on vaimoni kanssa varsin monipuolinen ja tyydyttävä seksielämä. Olemme jopa fantasioistamme uskaltautuneet avautua, ja välillä leikimme yhdessä leluillakin seksin aikana. Molemmat siis saavat orgasmeja ja homma on tyydyttävää. Silti joskus vaimoni ei pääse huipulle, mutta sanoo nauttivansa minusta tai seksistä yhtälailla silloinkin.

Kysymys kuluukin, että nauttivatko naiset seksistä ja miltä se oikeasti tuntuu silloin, kun vain mies laukeaa? Kiihottaako se aidosti, vai onko se väite nautinnosta vain toisen miellyttämistä?" kysyy nimimerkki Nautiskelija.

Näin raati vastasi

"Ollos huoleti. Harva nainen saa orgasmin joka ikinen kerta seksin aikana. Minulle ainakin seksissä tärkeintä on se, että sitä on. Tulkitsen sen tarkoittavan, että parisuhteessa kaikki hyvin ja mies vielä haluaa minua. Orgasmi on kiva lisä, mutta etenkään väsyneenä en jaksa panostaa siihen: ja tiedä, että orgasmi ihan oikeasti vaatii naiselta keskittymistä eli yksin et voi sitä hänelle antaakaan. Kyllä seksi itsessään tuntuu hyvältä ilman orgasmiakin. Toki mukavaa, jos mies yrittää vielä antaa naiselle orgasmin itse yhdynnän jälkeen, mutta kun jos ei lähde, niin ei lähde. Uskon, että vaimosi on rehellinen."
– 34, parisuhteessa

"Minulle seksi on muutakin kuin joka kerta saatu orgasmi. Eli nautin ilman orgasmiakin seksistä, miehen läheisyydestä ja koskettelusta todella paljon. Eli ole huoleti."
– 50, ei suhdestatusta

"Silloin tällöin himokas rakastelu ilman orgasmia on ehdottomasti ihanaa. Siitä jää sellainen nälkäinen, haluttu ja halukkaalla tavalla latautunut olo, ja sitä jää odottelemaan seuraavaa sessiota. Kunhan se orgasmi ei jää puuttumaan liian usein."
– 43, naimisissa

"Itsekään en aina saa orgasmia seksin aikana, mutta riippuu kokonaisuudesta, jääkö siitä sellainen olo, että on nauttinut. Pitkä ja intensiivinen seksi ei välttämättä kaipaa enää orgasmia. Aina ei myöskään ole sellainen fiilis, että tulisi itse, vaikka seksi olisinkin nautinnollista. Jos mies tulee nopeasti ja homma on äkkiä ohi, silloin todennäköisimmin jää kaipaamaan orgasmia."
– 24, sinkku

"Jos vain mies laukeaa, olen todella turhautunut ja pettynyt, tietysti. Naiset on vain opetettu sanomaan, ettei oma orgasmi ole niin tärkeä, mutta kyllä se on. Joka muuta väittää, ei ole todennäköisesti koskaan saanut orgasmia."
– 50, sinkku

"Itse ainakin nautin seksistä ja yhdynnästä, vaikka en aina saisikaan orgasmia. Ja kyllä, on erittäin kiihottavaa, kun mies laukeaa, se on myös osa nautintoa."
– 43, parisuhteessa

"Seksi tuntuu hyvältä, vaikkei itse aina saavuttaisikaan huippua. Siinä on kyse muustakin kuin vain orgasmista. Seksissä on kaksi osapuolta, ja ainakin itse nautin, kun näen toisen nauttivan. Arvostan kyllä miehessä, että hän avustaa minutkin huipulle seksin jälkeen, jos seksissä sitä en ole saavuttanut."
– 31, seurustelee

"Henkisesti kiihottaa, mutta kuitenkin sen jälkeen jää sellainen fiilis, että siinäkö se tällä kertaa olikin."
– 53, sinkku

"Minulle seksi ilman orgasmia on yhtä tyhjän kanssa. Mutta en voi tietää, mitä vaimosi oikeasti ajattelee. Sen tietää vain hän."
– 35, naimisissa

"Antaminen on sellaisenaan iloa, viettäväthän ihmiset joulujakin. Lisäksi, mikäli suhteessa on rakkautta, pelkkä läheisyys lämmittää, ainakin allekirjoittanutta naista. Ei määränpää, vaan matka. Itse sain ensimmäisen orgasmini miehen läsnäollessa melkein kolmekymppisenä. Kuitenkin seksi on ollut ennen tätä, ja myös sen jälkeen, hyvin olennainen ja tärkeä asia elämässäni, tulin siis tai en. Ihan pienikin asia voi vaikeuttaa naisen tulemista, eli en siitä potisi huonoa omaatuntoa miehenä, jos välillä jää väliin."
– 33, naimisissa

"Seksi on paljon muutakin kuin vain orgasmin tavoittelua. On todella kiihottavaa, jos mies todella nauttii. Silloin ei haittaa, jos itse jää paitsi."
– 22, sinkku

"Kyllä se jää harmittamaan tietyllä tapaa. Tuntuu kuin homma jäisi kesken. Riippuu vähän aktin kestosta ja laadusta, mutta voisi verrata esimerkiksi siihen, että aterian päätteeksi odotettua jälkiruokaa ei annetakaan. Se harmittaa erityisesti, jos mies ei edes tajua, tai välitä, ettei nainen saanut orgasmia, eikä edes yritä sitä 'tarjota'. Jos seksi on ollut mukavaa ja hauskaa, ja seksikumppani miellyttävä, niin kokemuksesta voi silti jäädä hyvä, joskin vaillinaisesti tyydytetty olo."
– 23, tapailusuhteessa

"Kyllä se seksi on nautinnollista ilman orgasmiakin. Iso O on vain plussaa, mutta ilmankin pärjää. Itse olen sellainen vaikea nainen tämän asian suhteen, mutta ei se estä nauttimasta seksistä, vaikka ei aina tulisikaan."
– 28, parisuhteessa

"Kyllä minä nautin edellisessä suhteessani, vaikka en aina huipulle päässyt. Eikä se haitannut. Tiesin, että ensi kerralla orgasmini on pyörryttävä, kun tällä kerralla jäi se kytemään. Sitten odotinkin seuraavaa kertaa jo innolla..."
– 40, sinkku

"En tule joka kerta seksissä, se ei minua haittaa. Joskus pikaiset ilman tulemista on hyvä, tai sitten ollut stressiä, niin tuleminen jää väliin. Minua kiihottaa ihan yhtälailla miehen tuleminen, sen näkeminen ja kuuleminen. Ja suihinotto on kiihottavaa, voisin ottaa tunnista toiseen suihin, kun näen toisen nautinnosta vääntelevät ilmeet. Joten, kyllä ilman tulemistakin voi nauttia ja kiihottua ihan tarpeeksi."
– 24, avoliitossa

"Kyllä se kiihottaa aidosti, eikä aina ole edes tarve saada sitä orgasmia. Seksissä on kyse paljon muustakin; läheisyydestä, intohimosta, nautinnosta katsoa, kun toinen laukeaa minun takiani. Silloin se on rakastelua, kun saat olla niin lähellä rakastamaasi ihmistä ja nauttia jo pelkästään siitä."
– 29, sinkku

"Ei se ole samanlaista nautintoa kuin oma orgasmi, mutta väitän, että voi olla yhtä hyvää. Siitä tulee jonkinlainen täyttymyksen tunne, ja se voi tulla, vaikka ei olisi itse mitenkään hirveän kiihottunut missään vaiheessa. Eli nopeastakin toimituksesta voi tulla hyvä olo tällä(kin) tavalla."
– 50, naimisissa

"Kyllä voi nauttia aidosti vaikkei huipulle pääsisikään!"
– 20, parisuhteessa

"Luota naiseesi. Jos keskustelu ja kommunikointi kerran pelaa, niin onko syytä oikeasti epäillä hänen sanojaan? Seksin ei aina tarvitse johtaa selkä kaarella tulemiseen naisella, vaikka mahtavalta se tuntuukin. Monesti myös kierron vaiheet vaikuttavat orgasmin saamiseen ja intensiteettiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö seksistä nauttisi. Hän kyllä varmasti kertoo sinulle, jos ei ole tyytyväinen."
– 34, avioliitossa

"Ei. Siitä jää vain halu päälle. Huonoimmillaan ei jää edes halu, vaan alkaa katselemaan vähemmän itsekästä miesseuraa joka huolehtii naisen orgasmin ensin. Ei kiihota, mutta väitekään ei välttämättä ole valhe. Nainen voi nauttia myös läheisyydestä ja ystävyydestä, mutta ei seksi jaksaa montaa kertaa kiinnostaa jos vain mies laukeaa. Kokeile toisin päin: Ensin vaimolle orgasmi ja sitten jätät itsesi ilman. Mitkä tuntuu? Kauanko jaksat olla tyytyväinen?"
– 44, leski

"Seksielämänne kuulostaa ihanalta! En tiedä, miksi, mutta en myöskään saa orgasmia joka kerta. Saatan olla todella kiihottunut ja nauttia täysillä, mutta jossain vaiheessa vaan tiedän, että en tällä kertaa tule. Joskus niin saattaa käydä myös masturboidessa. Se ei kauheasti haittaa silloin, kun tiedostan, että tänään on 'tällainen kerta'. Jos en saa itse, nautin seksistä, läheisyydestä, kehollisuudesta ja siitä, että voin tuottaa nautintoa kumppanille. Se on kiihottavaa ja tyydyttävää. Ja yleensä tiedän, että jos ja kun en tällä kertaa tule, seuraava orgasmi tulee olemaan järisyttävä, koska se kiihottunut energia 'jää varastoon'. En enää jaksa itse stressata tai ajatella sitä, tulenko vai enkö, koska tiedän saavani orgasmin tarpeeksi usein. Joten oma kokemukseni perusteella uskoisin, että naisesi on rehellinen, kun sanoo, että häntä haittaa, jos ei tule joka kerta."
– 38, parisuhteessa

Lue kaikki lifestyle-aiheista!​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja