"Nauttiva velikulta" – tällainen on uusi tangokuningas Teijo Lindström

Teijo Lindström kruunattiin lauantaina uudeksi tangokuninkaaksi. Tango vei Lindströmin sydämen jo kolmivuotiaana.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden yleisö hurrasi tyytyväisenä, kun Teijo Lindström kruunattiin uudeksi tangokuninkaaksi lauantai-iltana. Poikkeuksellisen komean lauluäänen omaava ja iloluontoinen esiintyjä oli hurmannut finaalin kuluessa yleisönsä.

Myyty oli mittelön tuomaristokin. Konkarituottaja Esa Nieminen listasi voittajan kolme vahvuutta: ääni, ääni ja ääni.

– Lindström on nauttiva velikulta, äänellään leikittelijä, kiteytti puolestaan tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki. Ainoa lievä varoitus voittajalle tuli tuomaristolta ylitulkinnan riskistä.

Tangoprinssiksi eli kisan kakkoseksi sijoittui jo toisena vuonna peräkkäin kuopiolainen Markku Uhlbäck.

Teijo Lindström esitti finaalissa kappaleet Kotkan ruusu, Taivas salamoi sekä Satumaa, jonka hän ja Uhlbäck tulkitsivat kumpikin kilpailun päätteeksi.

Umpimusikaalinen tangokuningas 

Tango vei uuden tangokuninkaan sydämen jo kolmivuotiaana.

– Äitini osti lastenlaulukasetin, jossa oli Mustan kissan tango. Siitä tuli suosikkini.

Lindström lupaa kunnioittaa tangovoittoaan siten, että hän kaivaa arkistoista vanhoja, unohdettuja tangoja ja ottaa ne ohjelmistoonsa.

Iskelmän lisäksi Lindström laulaa operetteja ja musikaalisävelmiä. Umpimusikaaliseksi luonnehdittu tangokuningas on myös monipuolinen soittaja. Hänen instrumenttejaan ovat piano ja haitari.

Tangomarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Kuninkaallisiksi on valittu vuosien varrella muiden muassa Jari Sillanpää ja Arja Koriseva.

Lue myös:

    Uusimmat