Natsijuliste oli liikaa Volkswagenille – merkkiliike joutuu keksimään nyt jotain muuta myytävää

Kuplavolkkari 70 vuotta Suomessa – Uutisaamussa tutustuttiin legendaan 5:49
Kupla 70 vuotta Suomessa. Uutisaamussa tutustuttiin kesäkuussa yhteen historian legendaarisimmista autoista.

Meksikolainen Volkswagen-liike joutuu etsimään uuden kumppanin, sillä saksalaiskonserni katkaisi kaiken yhteistyön yksipuolisella ilmoituksella.

Saksalainen autojätti Volkswagen on lopettanut yhteistyön meksikolaisen Volkswagen-jälleenmyyjän kanssa sen jälkeen, kun Twitterissä lähti leviämään kuvia liikkeen seinällä olleesta natsijulisteesta. Aiheesta kertoo uutistoimisto Reuters.

Julisteessa tosin mainostettiin alkuperäistä Kuplaa, eli täysin irrelevantti se ei ollut teemaltaan, mutta hakaristiliput olivat Volkswagenille yksinkertaisesti liikaa.

Vuonna 1937 alkunsa saaneella autovalmistajalla oli tiiviit välit natsihallintoon, ja toisessa maailmansodassa sen tehtailla valmistettiin ajoneuvoja Saksan armeijalle. Ihmisiä oli Volkkarin tehtailla tuolloin myös pakkotöissä. Kuplakin sai alkunsa suoraan Adolf Hitlerin aloitteesta.

Ihmisoikeusjärjestö otti kantaa

Meksikon Volkswagenin julkaisemassa tiedotteessa tuomittiin Coyoacanissa sijaitsevan liikkeen toiminta sekä kuvissa esitetty "vihaa ja diskriminaatiota ylläpitänyt hallintojärjestelmä".

Pian sen jälkeen, kun kuvat olivat nousseet esiin sosiaalisessa mediassa, sai Meksikon Volkswagen kirjeen Simon Wiesenthal Center -ihmisoikeusjärjestöltä.

– Kaikkein soveliain ratkaisu olisi kyseisen liikkeen toimiluvan peruuttaminen. Tämä lähettäisi viestin asiakkaillenne, että olette ottaneet opiksi historiastanne, kirjeessä todettiin.

Näin lopulta myös tapahtui.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat