Mainos

Nato seuraa venäläisaluksia Itämerellä – "Määränpäällä ei spekuloida"

2:38

Naton päämajasta kerrotaan, että venäläisalukset Itämerellä ovat standardien mukaisesti Naton seurannassa. Venäläisten mukaan kyse on kuitenkin Naton ja Venäjän välisten jännitteiden kasvamisesta.

Iskander-ohjusten siirtäminen Kaliningradiin tulehdutti jälleen Naton ja Venäjän välejä. Nyt Itämerellä siirrellään aluksia, joista ohjuksia voidaan ampua.

– Me monitoroimme Venäjän aluksia vastuullisella tavalla. Tämä on normaali tapa, kertovat Nato lähteet.

Venäjän alukset “Zeleny Dol” ja “Serpukhov”-ovat kansainvälisillä vesillä.

– Emme aio spekuloida sitä,  minne ne ovat matkalla.

Luottamus hukassa

Natossa ollaan kuitenkin huolissaan Venäjän aktiviteeteista Naton rajoilla. Etenkin viime aikoina Kaliningradissa, mutta myös Venäjän toimet Mustallamerellä ja Välimerellä eivät ainakaan lisää luottamusta.

Naton mukaan  Venäjän aggressiviset toimet juontuvat Ukrainasta ja ovat johtaneet Naton tarpeeseen vahvistaa puolustustaan .  Samoin Aleppon pommitukset Syyriassa.

– Liittolaisillamme on erilaista kapasitettia, joita voidaan käyttää Naton puolustamiseen, Natosta toistetaan.

Nato on myös sijoittamassa  itäisiin jäsenmaihinsa neljä pataljoonaa Naton sotilaita. Viroon on tulossa tansakalaisia, ranskalaisia ja brittejä. Joukkoja on kohta myös matkalla Puolaan, Latviaan ja Liettuaan.

Venäjäläislähteiden mukaan  liikkeellä olevat alukset on tarkoitus mahdollisesti “uudelleensijoittaa” Itämerelle, vedoten kiristyneeseen tilanteeseen Venäjän ja Naton välillä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg muistutti vielä avian hetki sitten, että yhteistyötä tehdään myös Suomen ja Ruotsin kanssa Itämeren tilanteen pitämisenä vakaana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.