Nämä yllättävät tavat vanhentavat ihoasi

Pienet harmittoman tuntuiset tavat voivat vauhdittaa ikääntymisen merkkejä.

Kaikki tietävät, että tupakointi, alkoholi ja huono ruokavalio eivät tee kenelläkään hyvää. Kaiken lisäksi epäterveelliset elämäntavat saavat sinut näyttämään vanhemmalta kuin oletkaan.

Myös monet harmittomilta tuntuvat tavat saattavat saada sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta. Ihotautilääkäri Sandy Johnson kertoi Grandparents.comille, millaisia tapoja kannattaa välttää, jos halua ihon pysyvän nuorekkaampana pidempään.

1. Silmien hierominen

Hierotko väsyneenä silmiäsi? Silmien hierominen voi vahingoittaa ihon hiussuonistoa ja aiheuttaa silmänympärysten tummumista.

– Vanhemmiten iho ohene, ja sen huomaa erityisesti silmänympäryksissä, Johnson kertoo Grandparents.comille.

Johnsonin mukaan silmien hieromisen lopettaminen saa ihosi näyttämään paremmalta muutamassa viikossa.

2. Juot liian vähän vettä

Veden saantisuositus on noin kaksi litraa päivässä, josta osa tulee ravinnon mukana. Riittävä veden juominen on tärkeää myös iholle, sillä nestehukka saa ihosi tuntumaan ohuemmalta, jolloin myös rypyt tulevat paremmin esille. Kosteusvoiteen käyttö sekä riittävä nesteytys saa ihosi näyttämään nuoremmalta.

3. Jojo-laihduttaminen

Kertyykö sinulle talvisin muutamia liikakiloja, jotka saat ehkä kesään mennessä karistettua pois saadaksesi ne syksyn tullen taas takaisin? Jos painosi sahaa siksakkia kausiluontoisten laihdutuskuurien takia, se vaikuttaa myös ihosi terveyteen. Painon jatkuva heittely venyttää ihoasi ja voi saada sen roikkumaan. Pyrkimällä pysyvään painonpudotukseen ainaisen jojoilun sijaan, teet palveluksen sekä itsellesi että ihollesi.

4. Syöt liikaa makeaa

Moni ajattelee, että pieni herkuttelu ei ole kovin vaarallista, mutta jos kahvipullat, keksit ja suklaa kuuluvat päivittäiseen ruokavalioosi, nousee sokerin saanti liian korkealle. Liiallinen sokerin syöminen ei tee hyvää sinulle eikä ihollesi.

5. Käytät liikaa ihonhoitotuotteita

Ihon kosteudesta huolehtiminen on hyvä tapa, mutta jos kaapistasi löytyy useita erilaisia ihonhoitotuotteita ja käytät niitä kaikkia päivittäin, saattaa siitä olla ihollesi enemmän haittaa kuin hyötyä. Liiallinen rasvaaminen voi tukkia ihohuokosia. Erilaisten hoitovoiteiden yhdisteleminen voi aiheuttaa myös ärsytystä ja punoitusta.

Tummat silmänaluset ja ihon virheet piiloon

Katso videolta meikkitaiteilija Raili Hulkkosen neuvot tummien silmänalusten, punoituksen ja ihon virheiden peittoon!

Tummat silmänaluset ja ihon virheet piiloon 3:06

Lue myös:

    Uusimmat