Nämä viisi kappaletta lievittävät kipua parhaiten?

Musiikin väitetään lievittävän kipua. Daily Mailin uutisoima selvitys kertoo, minkä viiden kappaleen ihmiset kokevat helpottavan oloa parhaiten.

Lloyds Pharmacyn Iso-Britanniassa tekemään selvitykseen osallistui 1500 ihmistä. Neljä kymmenestä jatkuvasta kivusta kärsineestä kertoi musiikin lievittävän oireita. Luku nousi 66 prosenttiin, kun tarkasteltiin vain 16–24-vuotiaita.

21 prosenttia vastanneista sai apua pop-musiikista, 17 prosenttia klassisesta musiikista ja 16 prosenttia rock- tai indie-musiikista. Apulaisprofessori David Bradshaw Utahin yliopistosta arvioi Daily Mailille, että lempimusiikin kuunteluun uppoutuminen auttaa käsittelemään ajatuksia ja tunteita.

– Valitse musiikkia, josta pidät ja jonka tunnet hyvin. Hyräily tai mukana laulaminen voi auttaa keskittymään kuuntelemiseen ja viemään huomion pois kivusta, Bradshaw sanoi Daily Mailille.

Myös farmaseutti Andrew Mawhinney muistutti, että kipua voi hoitaa paitsi lääkkeillä, myös liikunnan tai rentoutumisen kaltaisilla elämäntapamuutoksilla.

Nämä laulut helpottivat kipua parhaiten

1. Bridge over troubled water – Simon and Garfunkel

2. Angels – Robbie Williams

3. Albatross – Fleetwood Mac

4. Candle in the wind – Elton John

5. Easy – The Commodores

Lähde: Dailymail.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat