Mainos

Nämä teot parisuhteessa osoittavat kumppanillesi, että arvostat häntä

Mies, seuraavat teot kertovat kunnioituksesta – ja näin ollen myös rakkaudesta.

Kansainvälisesti tunnetun puhujan Emerson Eggerichsin mukaan miehillä ja naisilla voi olla hyvinkin erilaisia tarpeita mitä tulee parisuhteeseen. Parisuhteita yli kolmen vuosikymmenen ajan tutkinut mies kertoo asiasta uusimmassa kirjassaan ”Love and Respect”.

Vaikka miehillä ja naisilla on erilaisia tarpeita, tämä ei Eggerichsin mukaan suinkaan tarkoita sitä, että ainoastaan miehet kaipaavat kunnioitusta ja naiset rakkautta, vaan näiden kahden asian tulee olla tasapainossa. Jos mies ei kunnioita puolisoaan, hän ei todennäköisesti pysty antamaan myöskään rakkautta.

1. Kiinnitä häneen huomiota

Kertoipa nainen sinulle sitten päivän aikana tapahtuneesta hauskasta sattumuksesta tai kuulemastaan juorusta, keskity ja kuuntele. Jos mies ei pysty käyttämään päivästään pientä hetkeä osoittaakseen puolisolleen kunnioitusta kuuntelun muodossa, hänen kannattaa pohtia tosissaan omaa rooliaan parisuhteessa.

2. Tue silloin, kun hän tarvitsee sitä eniten

Monet naiset ovat haaveilijoita, mutta useimmat heistä ovat myös tekijöitä. Olipa kyseessä sitten villi unelma tai kunnianhimoinen tavoite, näiden tavoitteiden tukeminen on asia, joka kertoo ennen kaikkea arvostuksesta. Jos parisuhteessa osapuolet eivät tue toisiaan, hyvin todennäköistä on myös se, ettei suhteessa ole kunnioitusta.

3. Kommunikoi avoimesti

Yksi parhaimmista tavoista osoittaa kunnioitusta on keskustella puolison kanssa rehellisesti ja avoimesti, aidosti ja täydestä sydämestä. Sano mitä sinulla on sanottavaa, äläkä pidä asioita sisälläsi. Hiljaisuus tai asioiden sivuuttaminen on yksinkertaisesti julmaa, eikä kuulu parisuhteeseen.

4. Tee hänestä kaikkein tärkein

Vaikka kukaan ei väitä, että elämäsi tulisi pyöriä ainoastaan puolisosi ympärillä, anna hänen ymmärtää, että hän on sinulle kaikkein tärkein asiassa maailmassa.

Jos sinun tulee valita, autatko häntä vai teetkö omia asioitasi, mieti tarkkaan. On hyvin todennäköistä, että hän on tehnyt sinusta elämänsä tärkeimmän asian, ja parisuhteessa vastavuoroisuus on yksi kantavimmista voimista.

5. Osoita kiltteyttä pienillä teoilla

Jokaisella meistä on joskus pahoja päiviä, ja silloin kun näitä sattuu, puolison hyvä teko voi olla asia, joka saa auringon paistamaan synkkyyden keskellä. Vaikka puolisosi olisi kuinka kiukkuinen tahansa, muista häntä pienellä ystävällisellä teolla, pusulla, halauksella tai pienellä yllätyksellä. Toisen piristäminen jos mikä kertoo kunnioituksesta.

6. Ole rehellinen

Ilman rehellisyyttä ei voi olla kunnioitusta. Eteesi tulee varmasti tilanteita, joissa rehellisyys ei tunnu siltä kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta, mutta pitkällä aikavälillä hän tulee kunnioittamaan rehellisyyttäsi enemmän kuin hetken kantavaa valhetta. Jos et ole rehellinen puolisollesi, ei kannata ihmetellä, jos hänen käytöksestään huokuu toisinaan viha ja hämmennys.

+ Edellisten kohtien lisäksi yksi parhaimmista keinoista kunnioittaa toista on oppia kunnioittamaan myös itseään.

***

3:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.