Nämä ovat yleisimmät virheet salasanaa tehdessä – katso ohjeet, joilla voit välttää verkkorikollisten uhriksi joutumisen

Nämä ovat yleisimpiä virheitä salasanaa tehdessä – asiantuntija neuvoo, miten voit välttää verkkorikollisten uhriksi joutumisen 3:43
Katso asiantuntijan vinkit turvalliseen salasanaan.

Tänään 26.10. on vietetty kansallista salasanapäivää, joten on hyvä selvittää, minkälainen on turvallinen salasana.

Digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku kertoo MTV Uutisille, että hän on tehnyt elämänsä aikana tuhansia salasanoja.

Verkkorikolliset ovat kehittyneet vuosien saatossa salasanojen selvittämisessä.

– Aikaisemmin riitti, että salasana on kahdeksan merkkiä. Valitettavasti on joitakin palveluita, joihin ei edes saa kovinkaan pitkiä salasanoja.

Tällaiset palvelut voivat olla Rouskun mukaan riskejä käyttäjälle. Hän itse suosii "salalauseita" tehdessään salasanoja.

Rouskun mukaan on hyvin todennäköistä, että useita palveluita käyttävän henkilön tietoja on levinnyt jonkin tietomurron yhteydessä.

– Netistä löytyy palveluita, joista voi käydä kysymässä, missä kaikissa tietomurroissa minun sähköpostiani ja siihen liittyvää salasanaa on vuodettu.

– Alkuviikolla kun katsoin, taisi olla 16 palvelua, joista minun salasanani on vuotanut.

Minkälaisia ovat yleisimmät virheet salasanoja tehdessä? Katso ylhäällä olevalta videolta Kimmo Rouskun neuvot turvalliseen salasanaan!

Lue myös:

    Uusimmat