Nämä ovat maailman oudoimmat liikuntalajit − myös Suomi listalla!

Maailmalla harjoitetaan toinen toistaan erikoisempia liikuntalajeja. Miltä kuulostaisi varvaspaini tai kierivän juuston jahtaaminen?

1. Ihminen vastaan hevonen

Luulitko, että tällä urheilulajilla on jotain tekemistä voiman kanssa? Olet väärässä. Vuosittainen Man Versus Horse Marathon edellyttää kestävyyttä ja ketteryyttä.

Walesilaisessa Llanwrtydin kaupungissa järjestettävässä maratonjuoksussa vastakkain kisaavat ihmiset ja ratsailla olevat maratoonarit. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1980 paikallisen vuokraisännän toimesta. Hän kuuli kahden miehen väittelevän, pystyykö ihminen voittamaan hevosen maastojuoksussa.

2. Eukonkanto

Alkujaan Suomessa syntynyt eukonkanto on urheilulaji, jossa miehet juoksevat kilpaa kantaen naispuolista kilpakumppania. Tavoitteena on kantaa nainen esteitä sisältävän juoksuradan läpi mahdollisimman nopeasti.

Päätapahtumat järjestetään Sonkajärvellä Suomessa, Mononassa Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa sekä Michiganissa sijaitsevassa Marquettessa.

3. Suosnorklaus

Kuulostaako suosnorklaus kenties ällöttävältä? Kyseessä on urheilutapahtuma, jossa kilpailijat uivat vedellä täytetyssä ojassa, joka on kaivettu turvesuon halki. Kilpailijoiden varustevaatimuksiin lukeutuvat snorkkeli ja uimaräpylät, ja uimatekniikoista sallittua on ainoastaan uimaräpylöillä eteneminen.

World Bog Snorkelling Championships -mittelö järjestetään jokaisena elokuun Bank Holiday -lomapäivänä Walesissa.

4. Varvaspaini

Lasten suosikkiajanviete, varvaspaini, on nykyään myös kilpailulaji. The World Toe Wrestling Competition sai alkunsa vuonna 1976 Isossa-Britanniassa, Derbyshiressä sijaitsevassa pubissa paikallisten ansiosta.

Varvaspainissa kilpailijat lukitsevat varpaansa yhteen ja yrittävät sen jälkeen painaa vastapuolen jalan maahan. Kilpailun ideanikkarit hakivat varvaspainille vuonna 1997 kelpoisuutta olympialaisiin, mutta ikävä kyllä hakemus hylättiin.

5. Nyrkkipallo

Nyrkkipallo on vähäisestä mediahuomiosta huolimatta vanha urheilulaji, jota harjoitetaan ympäri maailmaa. Tennistä ja lentopalloa muistuttavassa lajissa on tarkoitus lyödä palloa joko nyrkillä tai käsivarrella ja yrittää saada se vastustajan puolelle.

Kun pallo on ylittänyt verkon, siihen saa osua korkeintaan kolme kertaa kunkin viisihenkisen joukkueen pelaaja. Nyrkkipalloa pelataan sekä sisä- että ulkotiloissa. Laji on mukana World Games -kilpailuiden ohjelmassa

6. Octopush

Octopush (tunnetaan myös vedenalaisena jääkiekkona) on urheilulaji, jossa kaksi joukkuetta yrittää taktikoida kiekon uima-altaan pohjaa pitkin maaliin. Laji toimii kuten jääkiekko, mutta kamppailu tapahtuu veden alla. Octopush on suosittu laji muun muassa Isossa-Britanniassa, Australiassa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa.

7. Kickball

Kickball-liigan olemassaolo on hauska, mutta myös outo fakta. Leikkikentiltä tutusta pelistä on sukeutunut World Adult Kickball Associationin avulla kilpailuhenkinen urheilulaji.

8. Shakkinyrkkeily

Mikäli etsit urheilulajia, joka vaatii sekä voimaa että älyä, shakkinyrkkeily on tehty sinulle! Laji koostuu nyrkkeilystä ja shakinpeluusta, joita pelataan vuoron perään 11 erän ajan. Peli alkaa neljän minuutin shakilla ja jatkuu kahden minuutin nyrkkeilyottelulla.

9. Cheese rolling

Cheese rolling lukeutuu maailman yksinkertaisimpiin urheilulajeihin. Double Cloucester -juusto laitetaan kierimään kukkulan laelta alas, ja sitten kilpailijat syöksyvät perään. Ensimmäisen maaliviivan ylittänyt voittaa − juuston!

Juuston tavoittaminen onnistuu kilpailijoilta vain harvoin, sillä kiekko voi saavuttaa jopa 112 kilometrin tuntinopeuden. Vuoden 1997 kilpailuissa katsoja sai juuston päällensä ja loukkaantui rytäkässä.

10. The World Beard and Moustache Championships

The World Beard and Moustache Championships on joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu, jossa miehet esittelevät erikoisia partojaan ja viiksiään. Kilpailukategorioita ovat muun muassa Dali-viikset, pukinparta sekä täysparran vapaatyyli.

Kuvat: Getty Images ja Colourbox.com

Lähde: http://inventorspot.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja