Nämä neljä tekoa tiukassa syynissä – Valioliigan tähtipelaajan ura vaarassa tuhoutua

West Hamin keskikenttätähti Lucas Paqueta on joutunut Englannin jalkapalloliiton syytteeseen vakavasta rikkomuksesta, ottelutapahtumien manipuloinnista. Brassitaiturin epäillään ottaneen tahallisia keltaisia kortteja vedonlyöntimarkkinoihin vaikuttamiseksi.

West Hamin tähtipelaajan Lucas Paquetan epäillään vaikuttaneen vedonlyöntimarkkinoihin ottamalla tahallisia keltaisia kortteja Valioliigan otteluissa kaudella 2022–2023. Tahallisten varoitusten uskotaan tuottaneen Paquetalle tai hänen läheisilleen suuria voittoja vedonlyönnissä.

Daily Mailin mukaan epäilyttäviä vetoja varoituksista on lyöty ainakin Paqueta-nimisellä, Rio de Janeiron edustalla sijaitsevalla piskuisella saarella, josta pelaaja on kotoisin, ja josta hän on saanut kutsumanimensä. Paquetan ristimänimi on Lucas Tolentino Coelho de Lima.

Mediatietojen mukaan epäilyksen alaisina olevia tahallisia varoituksia Paqueta olisi saalistanut West Hamin otteluissa Aston Villaa, Leedsiä ja Bournemouthia vastaan. Sosiaalisen median kanavassa X:ssä kiertävässä julkaisussa on koostettu kaikki neljä tapahtumaa yhteen.

Paqueta on kiistänyt syyllistyneensä ottelutapahtumien manipulointiin, mutta jos hänet todetaan syylliseksi, häntä saattaa odottaa peräti kymmenen vuoden pelikielto. Niin suuren sanktion sai aiemmin Readingissa pelannut puolustaja Kynan Isaac, jonka todettiin ottaneen tahallisen keltaisen kortin vedonlyöntihyödyn saamiseksi hänen pelatessaan Stratford Townissa Englannin cupia Shrewsbury Townia vastaan kolme vuotta sitten.

Tutkinta Paquetasta on ollut käynnissä jo viime elokuusta lähtien, mutta Englannin jalkapalloliitto nosti syytteet tapauksesta aiemmin tällä viikolla. Paquetalla on aikaa vastata syytteisiin 3. kesäkuuta mennessä.

Daily Mailin mukaan West Ham uskoo Paquetan syyttömyyteen. 26-vuotias keskikenttäpelaaja saa syytteistä huolimatta pelata niin pitkään, kunnes lopullinen päätös asiasta valmistuu. Lehden arvion mukaan syytteiden käsittely voi jatkua vielä kuukausia.

Paquetaa on lehdistössä aiemmin viety 80 miljoonan punnan kaupassa Manchester Cityyn, mutta Daily Mailin mukaan siirto on tuoreiden syytösten myötä jo kuopattu.

Huippukauden West Hamissa pelannut Paqueta on nimetty Brasilian 23 pelaajan alustavaan maajoukkueeseen kesällä Yhdysvalloissa pelattavaan Copa América -turnaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat