Nämä neljä katoamistapausta eivät jätä suomalaisia rauhaan – tuhansia ilmoitetaan kadonneeksi vuosittain

1:55
"Kuka autoa oikeasti ajoi ja kuka käveli metsään?" – Siskon mukaan Antti Hanhivaarasta tehdyt havainnot eivät täsmää.

Poliisille tehdään kadonneista ihmisistä ilmoituksia vuosittain noin 16 000. Valtaosa heistä on sellaisia, jotka löydetään nopeasti, esimeriksi lapsia, jotka eivät olekaan saapuneet koulusta kotiin tai sitten eksyneitä muistisairaita vanhuksia.

Kateisiin jää vuosittain peräti 20-40 henkilöä. Osan kohtalo ratkeaa jopa vuosia myöhemmin, mutta osa jää pysyvästi kadoksiin. Tässä artikkelissa käymme läpi neljä selvittämätöntä tapausta.

Raisa Räisänen

Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa lähes päivälleen 22 vuotta sitten, eli 16. lokakuuta 1999. Hän oli kadotessaan 16-vuotias. Vuosia jatkuneista kadonneen henkilön etsinnöistä ja henkirikostutkinnasta huolimatta tapaus ei ole selvinnyt. Räisänen julistettiin kuolleeksi 14 vuotta sitten. 

Piia Ristikankare

Piia Ristikankare katosi 15-vuotiaana Piikkiössä 33 vuotta sitten eli 7. lokakuuta vuonna 1988. Ristikankare oli poistunut kotoaan riideltyään teini-ikäisen veljensä kanssa. Häntä ei ole sen jälkeen nähty. KRP otti jutun tutkittavakseen vuonna 2003. Virallisesti Piia Ristikankare on julistettu kuolleeksi. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Saku Inomaa

Saku Inomaa katosi 16. toukokuuta vuonna 2015. Kadotessaan Inomaa oli 40-vuotias. Ennen katoamistaan hän oli ollut mökillä ja kertonut morsiamelleen puhelimitse olevan tulossa kotiin Helsinkiin bussilla. Kotiin hän ei kuitenkaan koskaan saapunut, vaan jäi jostain syytä Tervakoskella pois bussista ja katosi. Poliisin mukaan on hyvin epätodennäköistä, että Inomaa löytyisi elävänä. Viralliset etsinnät lopetettiin kahden vuoden jälkeen tuloksettomina.

Antti Hanhivaara

Ivalolainen Antti Hanhivaara katosi 15 vuotta sitten Inarin Angelissa. 

Poliisin mukaan viimeinen varma havainto Antista on kyseiseltä päivältä, kun hänet nähtiin kävelemässä Angelin kylällä kohti erämaata. Hän oli kadotessaan 21-vuotias ja opiskellut eräoppaaksi. 

Rikostoimittaja Tiia Palmén kävi Lapissa tutustumassa Antti Hanhivaaran katoamispaikkaan. Hän kertoo tapauksesta lisää Viiden jälkeen -ohjelmassa tänään keskiviikkona kello 17.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja