Nämä merkit voivat kertoa, että kuulut syöpäsukuun: "Tärkeä tunnistaa"

Mikä on geenien merkitys syövän synnyssä? 2:25
Johanna Mattson kertoo, mikä on geenien merkitys syövän synnyssä.

Mikä on perimän merkitys syöpään sairastumisessa? HUS Syöpäkeskuksen johtava ylilääkäri Johanna Mattson vastasi lukijoiden syöpäaiheisiin kysymyksiin MTV Uutiset Livessä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Vuosittain noin 30 000 suomalaista kuulee lääkärin suusta syöpädiagnoosin. Väestön ikääntymisen johdosta syövät ovat lisääntymään päin. On arvioitu, että joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa syöpään.

Noin kymmenen prosenttia syövistä on perinnöllisiä. Se tarkoittaa, että ihminen on perinyt vanhemmiltaan alttiuden sairastua syöpään, Johanna Mattson selittää.

– Tämä on tietysti sellainen asia, joka on tärkeä tunnistaa, jos perheessä tai suvussa on syövälle altistava geenivirhe.

Mitkä merkit viittaavat, että ihminen kuuluu "syöpäsukuun"? Entä mitkä kaikki syövät periytyvät? Katso Mattsonin vastaus yllä olevalta videolta.

Pelottaako syöpä? Ylilääkäri vastaa yleisön kysymyksiin 15:22
Mitä tapahtuu, jos syöpään sairastuneella ei ole varaa lääkkeisiin? HUS Syöpäkeskuksen johtava ylilääkäri Johanna Mattson vastasi lukijoiden syöpäaiheisiin kysymyksiin MTV Uutiset Livessä.

Lue myös:

    Uusimmat