Mainos

Nämä kuvat kertovat kaiken: Vettä on kaikkialla – jopa 1,7 miljoonaa kanaa on kuollut Florence-myrskyn tulvissa

0:17

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa hurrikaani Florencen aiheuttamissa tulvissa on kuollut paikallisen siipikarjatuottajan mukaan jopa 1,7 miljoonaa kanaa.

Tulvien alle on jäänyt ainakin 60 rakennusta, joissa eläimiä on kasvatettu. Asiasta kertovat AP ja NBC News.

Sanderson Farms -yhtiö kertoi eilen, että menetykset ovat aiheutuneet itsenäisille tilallisille, joilta yhtiö hankkii siipikarjanlihansa. Sen mukaan omat tuotantolaitokset eivät kärsineet isoja vaurioita, mutta tulvat aiheuttavat häiriöitä tuotantoon ja tulvivat tiet aiheuttavat ongelmia.

Myös sikoja hukkunut?

NBC Newsin mukaan lisäksi Lumbertonissa noin 30 eläintilaa on yhä tulvan saartamana. Tiloille on vaikea päästä ja esimerkiksi eläinten ruokien riittävyys on haaste, joka voi aiheuttaa lisäkuolemia eläimille.

Pohjois-Carolinan sikaneuvosto kertoo myös, että tuotantosikoja on kuollut tulvissa, mutta tarkkaa määrää kuolleista eläimistä ei ole vielä saatavilla.

Markkinaryhmittymä kertoo, että tilalliset ovat siirtäneet jo ennen myrskyä osan eläimistä korkeammalle maaperälle. Viimeksi sikateollisuus menetti lähes 3000 sikaa tulvissa vuonna 2016, kun hurrikaani Matthew aiheutti tulvia rannikolla. 

Osavaltion tulvat jatkuvat yhä Florencen jäljiltä ja tulvavesien odotetaan jopa nousevan joillakin alueilla entisestään. Pohjois-Carolinassa 16 joen ilmoitettiin vielä tiistaina olevan tulvariskissä.

Lisäksi tulvat ovat aiheuttaneet ongelmia jätevedenkäsittelyssä ja vesilaitoksissa puhtaalle juomavedelle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja